ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1201 Even – 't Scheldt

1201 Even

VOLKSWEERKUNDE

September is als een boze vrouw: eerst zo warm en dan zo lauw.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds

***

Klein kostje smaakt wel

***

PROPER ZWEDEN

     In augustus werd in een van de drukste metrostations (Östermalm-storg) van de Zweedse hoofdstad Stockholm, een opmerkelijke campagne aangeplakt tegen gedwongen bedelarij.
De lokale afdeling van de rechtse oppositiepartij Sverigedemokraterna (Zweedse Democraten) verontschuldigde zich – door middel van pancartes die boven de roltrappen hingen – bij toeristen en bezoekers voor de rotzooi die zij te zien krijgen in de hoofdstad ten gevolge van de georganiseerde bedelarij die al geruime tijd opdringerig aanwezig is in het Zweedse straatbeeld.
‘Welcome back to a better Sweden in 2018’ is de boodschap van de snelst groeiende Zweedse partij. Als aftrap naar de verkiezingen in 2018 kan dit initiatief alvast tellen.

Wickie

***

Hoe eerder dood, hoe eerder begraven

***

CITAAT

     Jean-Marie Dedecker: ‘Vlaanderen droomde tien jaar geleden nog van de organisatie van de Spelen, maar Antwerpen kon vorig jaar zelfs geen 300 000 euro bij elkaar sprokkelen om het Europees kampioenschap zwemmen te organiseren.
De organisatie werd noodgedwongen doorgegeven aan het Hongaarse Debrecen. Beschamend en vernederend’.

***

Men moet de oude palen niet verzetten

***

MIE LINGERIE

In den beginne schiep CD&V-minister Wivina Demeester het politieke schepsel Nahima Lanjri en zij zag dat het goed was. Een allochtone politica in tijden van gekleurde schaarste en bovendien een verlengstuk voor de kleine Wivina met het grote hart (aldus de legende).
Nahima draagt duidelijk links en daar is niets mis mee zolang het hart ook gevoed wordt door het hoofd. Daarbij was het niet altijd even zichtbaar voor wie zij handpop speelde. Haar warhoofdigheid maakte haar zelden populair binnen de Antwerpse partijafdeling, maar in Brussel was er steeds een of ander feministisch clubje dat haar steunde. Nooit schepen, nimmer minister is Lanjri een parlementair meubelstuk met een vage achterban, met een journalistieke echtgenoot en dus een vaste entree in duidingsprogramma’s. Ze heeft iets met schijnhuwelijken – haar eigen huwelijk is echt geen schijn – en met integratie. Als oppositielid in het district Borgerokko kan ze nooit zo links zijn als de meerderheid aldaar. Nu voert ze de morrende linkervleugel van haar partij aan, vurig in het verzet tegen de oneerlijke taks shift. Dat is de perceptie zoals geschapen door bepaalde media.
Kris Peeters zal er heus niet van wakker liggen, hoogstens van het feit dat deze politieke mug zijn olifantentocht à la Hannibal prikkelt. Eigenlijk irriteert Nahima meer dan ze prikkelt. Haar prikkelbaarheid escaleert naarmate ze minder ernstig wordt genomen. Misschien moet ze af en toe eens een nieuwe visie ontplooien.
Kardinaal de Rentz schreef in de 17de eeuw: ‘Wie in zijn partij wil blijven moet dikwijls van mening veranderen’.

Gerard Van Clapdorp
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *