ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1199 Act Sauer – 't Scheldt

1199 Act Sauer

Niet langer geleden dan op 19/05/15, reageerde N-VA-voorzitter Bart de Wever geprikkeld op uitspraken van zijn Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten. Rutten doet in Het Laatste Nieuws een oproep aan haar coalitiepartners om te stoppen met voorstellen rond nieuwe belastingen. De bevolking krijgt de indruk dat de belastingdruk verder zal stijgen, terwijl deze regering net het omgekeerde ambieert. Dat is gevaarlijk. We hebben vertrouwen en investeringen nodig. Door onzekerheid te creëren, gaat de knip weer op de beurs. ‘Ik voel me niet aangesproken’, reageert N-VA-voorzitter De Wever in het radioprogramma De Ochtend. ‘Ik daag u uit één belastingvoorstel van de N-VA te vinden dat de belastingen verhoogt. We vragen wel om hervormingen’.

De N-VA-voorstellen afschilderen als belastingverhogingen is volgens De Wevergeen correcte framing‘ van Rutten.N-VA-voorzitter Bart de Wever geeft Rutten gelijk als ze zegt dat er moet gestopt worden met het lanceren van nieuwe belastingen. Maar volgens De Wever bezondigt zijn partij zich daar niet aan. Wat N-VA-voorstelt zijn volgens hem geen belastingverhogingen, maar hervormingen. ‘Geen correcte framing’.
Hetzelfde geldt voor het pleidooi van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voor de invoering van een kilometerheffing voor personenwagens. ‘Bedoeling is om buitenlandse bestuurders meer te laten betalen. Voor de Vlamingen moet het neerkomen op een belastingverlaging’.De Wever pikt het dus niet dat zijn partij zou worden afgeschilderd als een partij die de belastingen wil verhogen. ‘Het is niet correct die framing in de markt te zetten’, dixit De Wever.Het oude Vlaamse spreekwoord zegt: ‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’Sauer***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *