1196 Act III – 't Scheldt

1196 Act III

… via de uitdagende stadszender ATV een ongebreideld zicht op de tepels van gouverneur Cathy Berx die haar T-shirt op relaxte wijze doorpriemden. Even verwachtte je Homans en Sleurs om als defensie-duo de kleine mediterende transgender te komen bijstaan, maar Cathy had gewoon haar lege beha thuis gelaten.

Bij de sp.a had de nieuwe voorzitter John Crombez een warm applaus afgedwongen voor zijn ‘genereuze en hartelijke kameraad Steve Stevaert’. Zowel in de politiek als in de liefde was Steve inderdaad veeleer een gever dan een nemer. Daarvan kunnen ongetwijfeld flink wat anonieme gelukkigen getuigen. Wat verbond John en Steve dan?
Gezellig Marokkaans zwelgen na zonsondergang? Een Vietnamese loempia delen? Gingen ze samen zwemmen?
John grapte verder nog: ‘Als ze me vragen hoe een socialist er uitziet, dan zeg ik: zoals Daniël Termont’.
Van zo’n uitspraak slaan als anders-geaarde militant je darmen toch meteen in de knoop? Met dergelijk uiterlijk raak je immers nooit aan je trekken.
Neen, dan liever bisschop Bonny. ‘Die doet holebi’s dromen’, juichte Cavaria-coördinator Yves Aerts (!) recent in Gazet van Antwerpen. Cavaria is een koepel van 120 verenigingen voor, tja, hoepelspringers, zeg maar.
Tijdens het bezoek van de Reuzen aan Antwerpen had men even overwogen om ‘de Oma’ een mannenvrije fitnessclub te laten aandoen, maar dat kon men iemand in een verzonken fase echt niet aandoen. Als een pessimist dan werkelijk een optimist is mét ervaring, dan maken al deze zeden en gewoonten het er heus niet beter op.
In Duitsland bestaat er trouwens al een vereniging tegen  discriminatie van langslapers. Iets voor Homans en Sleurs om hier op de politieke agenda te hijsen? Al was het maar om hun eigen agenda zinniger te vullen.
Nog even en ze lijken op Pieter De Crem.Gerard Van Clapdorp       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *