ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1192 Act III – 't Scheldt

1192 Act III

ACTUEEL IIISauer

ISLAM VIERT FEEST IN THAILAND
Bij 39 ontploffingen in drie dagen tijd zijn in het zuiden van Thailand 22 mensen gewond geraakt. Dat maakte een Thaise legerfunctionaris vandaag bekend. Er waren 36 tot 39 bommen van donderdag tot zaterdag. De explosies vonden plaats in de onrustige zuidelijke provincie Yala. De eerste bommen explodeerden donderdagnacht in de provinciehoofdstad Yala. Vele springtuigen waren nabij elektriciteitsinfrastructuur geplaatst, blijkbaar om de energievoorziening te verstoren, aldus onderzoekers. De meeste slachtoffers liepen lichte verwondingen op, twee liggen nog in het ziekenhuis. Er vielen (dit keer) geen doden.
Het meest zuidelijke gebied van het boeddhistische Thailand telt vooral moslims. Sinds in 2004 de opstand in drie zuidelijke provincies van Thailand begon, kwamen duizenden mensen om het leven, niet alleen militairen maar ook steeds meer burgers.
In de 4 zuidelijke provincies Yala, Pattani, Satun en Narathiwat (grenzend aan het islamitische Maleisië) vinden vrijwel dagelijks (moord-) aanslagen plaats door moslims die voor een afscheiding van Thailand strijden. In deze provincies is sinds 2005 de noodtoestand van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *