ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1189 Act I – 't Scheldt

1189 Act I

Beste Steve van Steenwinkel,

Al veel telefoontjes gekregen? Je zal nu wel een belangrijk man zijn in Sint-Pauwels … Top of the bill! Eerlijk gezegd wist ik niet goed waar jouw dorpje op de kaart lag. Ben het wezen opzoeken. Het ligt ergens tussen St. Niklaas en Kemzeke. Niet echt een wingewest, geef toe. Wat ruraal en afgelegen, vind je niet? ’t Zal daar niet al te druk zijn, denk ik dan. En toch vond je het nodig om een buschauffeur aan te klagen omdat hij ‘aan het gsm-en’ was achter het stuur.

Burgerschap staat bij jou blijkbaar hoog aangeschreven. ’t Was 20 na 11 ’s morgens. En jij zat met je vrouw op de bus. Snipperdagje op het werk, Steve? Of heb je geen werk? Dat je niks beters te doen had, was in ieder geval wel duidelijk. Ik zag het hoogstaand interview met jou op VTM. Je was top, Steve! Toonbeeld van een bewaker van de civitas: zwart T-shirt, beetje stekelhaar, oerlelijke bel in het oor en, natuurlijk, een stoppelbaard van een dag of 3. Enkel jouw fasces ontbrak nog. Spijtig dat de betekenis van zo’n fasces je wel zal ontgaan. Maar die trek rond je mond, dat leedvermakend, getuit lipje, daar moet je iets aan doen. Staat je niet, Steve. En die ogen: zó dof en zó transparant! Ze verraden teveel dat het met jouw geestelijke ontwikkeling, ondanks dat social media-burger-schap, niet al te best wilde lukken. Maar daar kan je zelf dan weer niks aan doen. De natuur heeft je hopelijk met andere kwaliteiten bedeeld!Wat ik me afvraag, Steve, je hebt toch niet gesolliciteerd bij de politie? Zou ik niet doen. Jij hebt een grotere toekomst! Fascisme bestaat niet meer en Ceausescu is dood, maar Poetin leeft! Ik durf er voor te wedden dat hij nog wel wat verklikkers van jouw kaliber kan gebruiken! Het profiel van zo’n verklikker zit jou trouwens als gegoten, beste Steve. Enig denkvermogen is niet vereist, zelfs ten zeerste ongepast. In Rusland kan je bovendien gelijk jouw hakbijl bovenhalen. Moet je niet meer ongeloofwaardig zitten stotteren over de veiligheid. Zou je dat aankunnen, Steve? Rusland is ver, hé en zwakhoofdig maakt toch altijd een beetje honkvast. Misschien kan Antwerpen nog net.
Daar is gisteren weer een 79-jarige man het ziekenhuis ingereden door een fietser. Spijtig dat je er niet bijstond met je cameraatje, want hier gebeurde wel iets! Hier was de veiligheid finaal wél in gevaar. Maar je kan niet tegen bloed, zeker? Tenzij het natuurlijk om het bloed van buschauffeurs gaat. Dat lust je wel rauw, hé Steve! Buschauffeurs zijn er toch maar om in mekaar geklopt te worden. Niet dan? Minstens om te pesten. Misschien wel door stekelharige jongelingen met een zwart T-shirt, een oerlelijke bel in hun oor, een stoppelbaard en vooral met doffe, vreselijk doffe ogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *