ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1188 Hfd JMDD – 't Scheldt

1188 Hfd JMDD

… zal de sportieve euthanasie overleven.Kerkhofvoetbal.Een stad die zich metropool durft te noemen heeft zelfs nog geen sjottersploeg in eerste klasse. Gekielhaald op het Kiel. De aangekondigde nieuwbouw van een voetbaltempel is zelfs een luchtkasteel gebleken. Aan subsidies nochtans geen gebrek. Maar Visie, de Antwerpse politici denken dat het een bankkaart is.De succesvolle Brabo-topzwemmers zijn een gesubsidieerde federatie binnen de zwembond, maar hun trainingshal in Wezenberg werd gebouwd NA de gemiste competitie.Het Europees Kampioenschap zwemmen, dat vorig jaar in mei had moeten plaatsgrijpen, verdronk in het bad van goede voornemens en onbekwaamheid. Het EK verhuisde naar het Hongaarse Debrecen.

Een half miljoen euro met het badwater weggespoeld omdat men in het Sportpaleis nog geen zwembad kon vullen. Het zijn nochtans gladde palingen, Jan & Jan, de CEO’s van de sporttempel. Dit blijkt uit het basketdossier in de Lotto Arena.Louis Tobback noemt de basketcompetitie een inter-kabinetten wedstrijd. ‘Als Johan Vande Lanotte opnieuw minister is dan weet je dat zijn ploeg in het eindklassement weer minstens drie plaatsen zal stijgen’, zei de Leuvenaar ooit.
De toppoliticus die het meeste overheidsgeld kan lospeuteren van de parastatale bedrijven (Lotto, Belgacom, Ethias,…) om zijn ploeg te sponsoren wint de kompetitie. Vande Lanotte voor BC Oostende, Reynders voor Luik en Di Rupo voor Bergen of Charleroi.Het kan soms verkeren. Met het verlies van de ministerportefeuille van Jaak Gabriels in Bree verdween ook de basketploeg.In de Scheldestad is het geraffineerder. Er wordt zo’n 700 000 euro belastinggeld per jaar uitgetrokken voor de Antwerp Giants. Niet om het sportieve verhaal te ondersteunen, maar om het gebruik van de Lotto Arena te betalen!! De stad betaalt voor elke basketwedstrijd telkens een fee, berekend op de niet ingevulde zitjes als er minder dan 1 500 toeschouwers komen opdagen. Abonnementen, VIP slurpers en bobo’s tellen niet mee, die worden zelfs afgetrokken van het quotum. Dus, hoe minder supporters, hoe meer Jan & Jan van het sportpaleis aan de kassa passeren.Het politieke waterhoofd die dit contract onderschreven heeft moet men kielhalen tussen de benen van Lange Wapper.Gelukkig speelt men ook nog korfbal aan de oevers van de Schelde. In deze gendergelijke discipline gooien onze jongens en meisjes op wereldniveau al een eeuw lang de meeste ballen in het mandje, na Nederland natuurlijk. Een echte zilveren medaillevloot. Jammer dat deze gedegenereerde vorm van basketbal alleen maar boven en onder de Moerdijk wordt beoefend. Een beetje zoals de legendarische roeiregatta tussen Oxford en Cambridge. Er nemen maar twee boten deel. Je bent dus altijd minstens tweede.En niet te vergeten de Antwerpse Berbers spelen ook nog Futsal, een derivaat van zaalvoetbal, maar daar durf ik niet over te schrijven.Ik heb geen lijfwachten zoals Bart.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *