ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1185 Even – 't Scheldt

1185 Even

ROOD GEKLEURD

Let eens op de manifestaties van de rode vakbond ABVV: de vitale vijftigers die mee opstappen in de stoet zijn meestal witter dan wit. Zelden duikt een anders gekleurde medemens op in de betoging. Wie het opneemt voor diversiteit handelt dan ook dikwijls vanuit een monotone ervaringswereld. Het is zo makkelijk om het op te nemen voor de allochtonen uit een onbekend Allochtonië. Het ABVV zou het net zo goed kunnen opnemen voor de onheus behandelde buitenaardsen. Waarom hoor je tijdens debatten in de media nooit een oudere blanke van goede wil aan het woord die mag vertellen hoe bijvoorbeeld de Berbers aan wie hij zijn kleine spaarpot-appartement verhuurde, zijn flat achterlieten zonder deurklinken of vloertegels en dat vaak na maanden achterstallige huur?

Wat moet die brave blanke dan doen als de nieuwe potentiële huurders zowel Berbers als niet-Berbers zijn? Wat een verscheurende keuze voor zo’n mens van goede wil. Wellicht kiest hij op basis van zijn niet zo monotone ervaring. Wellicht volgt er dan later wel een sprookjesbetoging tegen discriminatie.Pimpernel***Die slapen onder hetzelfde deken, krijgen dezelfde streken***HET WORDT TE VEEL VOOR PRENEEL     Een tragisch ongeval kostte op 31 maart het leven aan een vijfjarig fietsertje dat onder een bestelwagen terechtkwam, hoek Kroon- Bleekhof-straat. De politiewoordvoerder, geïnterviewd op ATV, was formeel ‘de chauffeur keek enkel naar rechts en zag de fietsers niet die van de andere kant kwam’. Anders gesteld: de chauffeur kwam van rechts.In plaats van eerlijk en sereen stil te staan bij de tragedie zoals ieder beschaafd mens hoort te doen was Marij Preneel, districtsvoorzitster (Groen!) van Borgerhout er als de kippen bij om zich op de meest vulgaire manier in de kijker te spelen. Eerst kakelde ze dat het ‘doorgaand verkeer’ een verantwoordelijkheid is van het stadsbestuur (ja ja, alles wat fout gaat is de schuld van het stadsbestuur) om twee zinnen later te stellen dat … ze nog contact had gehad met het bedrijf van de bestelwagen, rond verkeersveiligheid. Het bedrijf, zo stelde ze … dat … in dezelfde straat gevestigd was als het ongeval…. (hetgeen ook bleek uit de opschriften van de camionette). ‘doorgaand verkeer, hallo?Preneel ging even later nog akelig luid kwetterend uit de bocht. Letterlijk stelde ze verder zonder verpinken ‘de chauffeur die het ongeluk veroorzaakt heeft’ … zelden zo’n smerige politieke recuperatie en ranzige, niet-onderbouwde be-schuldiging gezien.
Uiteraard stelde ATV geen enkele kritische vraag.Blatt Leser***Als de pot te vuur is moet hij gekookt worden***GEEN GEZEVER,HET KIEL STEUNT DE WEVER     Wat lazen we in Gazet van Antwerpen op 31 maart?
Een enquête (4 400 Antwerpenaren werden ondervraagd) over het samenleven tus-sen allochtonen en autochtonen. Welke wijk scoorde het allerslechtste in heel de Koekenstad? Het Kiel! Wij citeren: ‘Het Kiel kent ook bepaalde wijken met een hoog aandeel allochtonen, maar daar lijkt het samenleven wat minder van een leien dakje te verlopen. Nauwelijks 40 procent vindt het samenleven er goed en amper 36 procent vindt dat de mix tussen allochtonen en autochtonen goed verdeeld is. Op het Kiel is ook maar een kleine meerderheid van de inwoners (56 %) tevreden over het contact dat ze hebben met hun buren?Wel wel wel. En wie woont er op het Kiel als allochtonen? Juist. Berbers mogen we ze niet noemen. Anders hebben we een proces aan ons jichtige been. Misschien dat alle pipo’s die Bart de Wever aanpakken vanwege zijn uitspraak over de ‘gesloten gemeenschap’ die de Berbers zouden vormen nu eens komen vertellen waarom het Kiel zo onverbloemd stelt dat ze ontevreden zijn over het contact met hun buren.Blatt Leser***De kaars die voorgaat licht best***STEVE STUNT STEVAERT     Stevaert was de rode dictator die eiste en bekwam dat de klasse-journalist Roger van Houtte ontslagen werd bij Gazet van Antwerpen. Dat was een grote ‘stunt’ van Steve Stunt! Walgelijke politieke figuur die door sp.a verheerlijkt wordt…
Fijnbesnaard’ omschrijft Sant’ Egidio in een In Memoriam Steve Stevaert.
Dat is satire op zijn best!
Adriaan van Gansenstevaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *