ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1184 Act 4 – 't Scheldt

1184 Act 4

ACTUEEL IV

AZIZ EN TALHAOUI GEZAKT VOOR GESCHIEDENIS

Het zal je in dit apenland maar overkomen even de puntjes op de i te zetten … De woorden van Bart de Wever – radicalisering treft vooral Noord-Afrikaanse Berbers – waren nog niet koud of de allochtofiele vuurtjes werden al opgepookt! Bart Somers (Open VLD), de burgemeester van Mechelen – waar volgens de stadsmonitor iedereen klaagt over de bereik-baarheid en de veiligheid – had het over etiketterij en Koen Van den Heuvel (CD&V) kwijlde, op doortastende wijze, wat softerigheid de wereld in over stigmatisering.

De Libanees Abou Jahjah stotterde, tijdens een inderhaast bijeengeroepen betoging van zijn kaartclub uit het theehuis, met ostentatief Marokkaans accent maar werd snel terechtgewezen door een echte – én werkende – Marokkaan: ‘ze moeten niet zo lichtgeraakt zijn’.
Nahima Lanjri (CD&V) – getrouwd met Nieuwsblad-journalist Guy Franssens, die nog altijd twijfelt aan zijn geaardheid (je zou voor minder met zo’n vrouw) – had het dan weer over blaming the victim’. Zij had het ontegensprekelijk over haar thuissituatie.

Zelfs Antwerps schepen Nabilla Ait-Daoud (N-VA) liet, na lang stilzwijgen, nog eens van zich horen en riep vanachter een smoske met kaas wat over hokjesdenken’… Maar Fauzaya Talhaoui (sp.a), na 12 stielen en 13 ongelukken gedropt aan de Universiteit Antwerpen, en Rachida Aziz, Dansaertstraat-modepop maar wegens gebrek aan kooplustigen full-time opinieerder, spanden toch de kroon. Beiden wilden de Berbers (afgeleid van het griekse Barbaroi) op de culturele kaart zetten. Fauzaya refereerde naar het volkje als Amazigh (de vrouwelijke vorm) in plaats van Imazigh (eens feministe, altijd feministe!) en vergat te vermelden dat hun taaltje, het Tamazigh, eerst in 2011 erkend werd en slechts vanaf 2003 kan opgeschreven worden in het Tifinagh (dat is Toearegs!).
Bovendien deed ze kerkvader Augustinus oneer aan door hem een Berber te noemen, wellicht niet wetend dat hij in het toenmalig Romeinse Rijk het licht zag en wanneer de brave man zich bekeer-de, hij niet snel genoeg naar Milaan kon uitwijken! Hij ging pas terug als bisschop (ongetwijfeld op missietocht!). Aziz, van haar kant, brak een lans voor Ibn Khaldun, vermeend grondlegger van de geschiedenisfilosofie en sociologie, maar heeft duidelijk niets van hem gelezen … Khaldun dweepte immers met wreedaard Timoer Lenk, de Lamme Oesbeek die er geen graten in zag vestingtorens te bouwen met afgehakte hoofden en hele dorpen liet uitmoorden. Sociologisch vereerde Khaldun het tribalisme dat, samen met religiositeit, moet leiden tot onoverwinnelijkheid.

En alsof dat nog niet genoeg was, komt ze bovendien aandraven met polemist Petrus Alphonsi die geboren werd onder de naam Moses Sephardi en dus … een jood was … maar zich bekeerde tot het Christendom. Als De Wever de puntjes niet meer op de i mag zetten, doen wij het wel!

Brabo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *