ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1182 Hfd – 't Scheldt

1182 Hfd

In een aantal Vlaamse kranten verscheen een uitgebreid interview met de Antwerpse imam Van Ael. De man met baard en gehaakte badmuts zegt naar aanleiding van een bezoek aan een lagere school geschokt te zijn door de radicale taal van overigens ‘keischattige’ jongetjes. De lieverdjes vonden ondermeer dat de tekenaars van Charlie Hebdo hun verdiende loon hadden gekregen. En dat werkte op de traanklieren van de imam. ‘Ouders moeten alerter worden’ smeet hij op Facebook, het smoelenboek van de Jood Mark Zuckerberg.

Van Ael, voornaam Sulayman, ook bekend als Sulayman Ibn Haroen, blijkt een bekeerling zo leert dokter Google. Zijn vrijdagpreken – (grotendeels) in het Nederlands – zijn te volgen op Al Mawada TV en gaan geen onderwerp uit de weg tot en met de gevaren van masturbatie. Godbetert. Waar zowel Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws aan voorbij gaat, is dat imam Van Ael zelf niet helemaal onbesproken is. Twee jaar geleden dreigde minister Bourgeois nog om de geldkraan voor zijn De Koepel-moskee in Borgerhout dicht te draaien, nadat Staatsveiligheid de man en zijn koepel met meer poten dan een octopus had beticht van salafistische sympathieën. De broeders en zusters schreeuwden moord en brand om het te ontkennen, maar de zus van Syrië-ganger Brian De Mulder weet het stellig: ‘Het is in De Koepel dat Brian is geradicaliseerd’.
Volgens de website van het Vlaams Comité van ex-moslims is Sulayman Van Ael ‘een Antwerpse moslimbekeerling met een verleden bij de fundamentalistische organisaties AEL en ‘Jongeren voor Islam’ waarvoor hij vanuit Jordanië de rol van raadgever speelde’. Hij zou zich ook in de islam hebben verdiept in de zoals algemeen bekend zeer vooruitstrevende democratieën Saudi-Arabië en Soedan. Of ‘takiya’ werkelijk betekent dat een moslim een ongelovige leugens mag verkopen, laat ik in het midden.
Maar dat eerwaarde (kuch) imam Van Ael niet van zijn eerste leugen is doodgevallen, daar steek ik mijn hand voor in het vuur.
Gaat mijnheer De Witte Homo Criticus nu aanklagen voor islamofobie? Zielig ziekelijk is het gesteld met de gazettekes – sorry ‘kranten’ – die bladzijden versmossen voor dergelijke figuren die hun eigen media bezitten. ***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *