ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1181 Act I – 't Scheldt

1181 Act I

ACTUEEL IPegida-perikelen

Journalist-auteur Claude Demelenne schrijft dat we leven in ‘een intellectueel schrikbewind door engelachtig links’. In Le Nouvel Observateur had schrijver Peter Handke het ooit over de censuur der weldenkenden. Allebei inhoudelijk zeer correct. Echter nog steeds niet politiek correct.
‘Wie de waarheid wil spreken, moet over een snel paard beschikken’
, luidt een Aramees gezegde. Toen dus de vreedzame aanwezigheid van Pegida-sympathisanten op het Antwerpse Conscienceplein uitliep op een boete-orgie door de bange burgemeester Bart, bleek nog maar eens hoe de politieke correctheid de islam omarmt. Het bezorgde publiek hoopte gewoon op wat spirituele souplesse bij de islamitische medeburgers. Hoop op een minder letterlijke interpretatie van hun geloof. Hoop dat de Europese tradities niet verder worden uitgehold. Hoop vooral dat er hier te lande geen blinde beeldenstorm komt aanwaaien zoals we die in Mesopotamië in volle afschuw aanschouwen.
Dit alles mag niet verhoopt worden op straffe van boete. De Wever (N-VA) duldt geen tegenspraak en zet daarmee gretig de traditie van voorganger Patrick Janssens (ooit sp.a) onbeschroomd verder. De manier waarop de politiemacht de spierballen liet rollen tegenover de bezoekers op het plein was ronduit grotesk. Voorbijgangers hoonden openlijk deze totaal overbodige stoerdoenerij. Diverse agenten uitten hun afkeer voor de bange burgemeester en vroegen zich af of moslimbetogers ook zo zouden worden aangepakt. Enkele politiemensen in burger leken te genieten van hun James Bond-rol en snauwden gretig enkele omstaanders af. Toen een boodschappenjongen van de nabije pizze-ria passeerde en iemand ‘Pizza voor iedereen’ riep, kon er geen lach vanaf.Op het Stadhuis ploegde de bestuursploeg zich door een stapel saaie dossiers terwijl op straat hun geloofwaardigheid vervloog. Combi’s en helikopters zetten de Verandering kracht bij terwijl het politiek correcte nog nooit zo fout is geweest.Nationalisten zijn niet per se patriotten. Er hoefden dus zelfs geen moslims op te dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *