ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1178 Hfd – 't Scheldt

1178 Hfd

… brachten we al eerder in beeld.Een nieuw Provinciehuis van 100 miljoen euro… voor een organisatie die in afbouw is kan dergelijke ergerlijke spilzucht enkel irriteren.Tijd om er nog een schepje op te doen: hun wagenpark. Niet alleen de deputés vinden het nodig zich als een zonnekoning rond te laten rijden in een Mercedes E200 met chauffeur (gedeputeerden Ludwig Caluwé, Inga Verhaert, Bruno Peeters) of een BMW 520d (gedeputeerde Luk Lemmens, en zowaar ook provinciegriffier Danny Toelen).Ook een paar hofmandarijnen laten zich feestelijk bedienen met een voordeel in natura dat elders in de overheidssector voor dergelijke kleine garnalen niet toegestaan wordt.Zo vindt financieel beheerder Wilfried van Gorp dat een BMW 520d hem best van pas komt.

cathyCathy Berx, de Gouverneur, rijdt immers ook met zo’n ding rond. Kwatongen beweren dat ze op een kinderzitje zit. Foei!Verder is er de voorzitter van de provincieraad. De provincieraad?
Een inderdaad totaal onbetekenende functie aangezien deze provincieraad slechts vier keer per jaar bij elkaar komt om wat sufferig ja te komen knikken.Deze Foorzitter is ene Kris Geysen, ook dit heerschap vindt dat een Mercedes200 het minste is wat de belastingbetaler voor hem kan doen voor de harde inzet die hij levert.
Kris is een typische derderangs dorpspoliticus die in het kielzog van de N-VA ineens vanuit zijn Kempische groentetuin omhoog gezogen wordt. Simpel als een kleiduif loopt hij wat schichtig rond, fijn profiterend van de geneugtes die hij uit de zakken van de belastingbetaler klopt. Als een klein kind pocht hij in het landelijke Sint-Job met zijn statussymbool. Alleen wat lastig als hij zijn kiekens naar de markt wil brengen.Wil de N-VA niet de afschaffing van de Provincies? Ja toch?
En ondertussen haar mandatarissen er toch zoveel mogelijk van laten profiteren, mooi zo. Deze Kempische incognito (heeft niet eens een eigen website) vult er ondertussen zijn zakken mee. Rechtlijnigheid is een beschuldiging die men de Nieuwe Vlaamse Afvalligen niet altijd kan toeschrijven.De Provincie overtreedt verder de regels van het fatsoen door al haar directeurkes (onder andere de u inderdaad onbekende en nutteloze Winand de Smet, Kurt Gorris, Wim Lux, Hilde van Look, Jef Mertens, Maarten Puls, Marc Hesters, Peter Sommen) een Opel Zafira met tankkaart – ook voor privégebruik – te geven.Ongezien in elke andere overheidsdienst.
In de Vlaamse Overheid bijvoorbeeld kan dat niet voor dergelijke directeurs.Eigen Volk Eerst, die slogan bestaat dus nog bij de Provincie Antwerpen.
Afschaffen, zo snel mogelijk.
En geef schoolmeester Kris Geysen zijn bakfiets terug, daar kan hij ook zijn pompoenenoogst mee vervoeren.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *