1173 Act VI – 't Scheldt

1173 Act VI

… mee uit te kunnen. Want wat is radicalisering precies? Is geloven in een louter transcendente Allah, die een analfabeet uitpikt om zijn leer te noteren (sic?), die alles zelf bedisselt met volstrekte uitsluiting van ’s mensen wil en die de zonde, zonder vergeving, mechanisch bestraft, niet al radicaal genoeg? Insjallah!

En hoe dan die radicalisering te lijf gaan? Saïd Aberkan, islamconsulent in de gevangenis, heeft al een ideetje: omdat bidden spiritueel gezond is, stelt hij voor een vrijdaggebed in de gribus te organiseren.
En minister Geens zag dat het goed was …
Liesbeth Homans, die sinds haar aantreden als minister van ongeveer alles haar vrouwelijkheid tracht terug te vinden, denkt aan de invoering van een deradicaliseringsambtenaar. Mond vol! Maar wat baat het? Leraars, jeugd- en welzijnswerkers zullen een 4-daagse cursus moeten volgen om de identiteitsontwikkeling van moslimjongeren beter te leren kennen. Was identiteit in autochtoon verband trouwens geen vies woord? En alweer bijkomende druk op het al zó getergde onderwijs! …
Allemaal recepten voor een gerecht dat al jaren zoutloos en overrijp smaakt en waar een beetje kok zich van afvraagt waarom het in godsnaam nog niet van het menu werd gehaald. Bovendien blijft men het onhandelbare kind eindeloos pamperen.
En de mosliminfiltratie in onze samenleving?
Zij gaat kristalhelder door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *