ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1169 Hfd – 't Scheldt

1169 Hfd

… projectontwikkelaar.

Van vader op zoon – papa is Eric Verbeeck, van www.Kairos.be – ‘Des gens dont on devine que le papa a eu de la chance’, zoals Brel het ooit bijtend zong.Een projectontwikkelaar is een soort veredelde grondspeculant, een vastgoedlobbyist. Wat dat met ondernemen (het gaat toch om de Kamer van Koophandel en Nijverheid) te maken heeft mag Joost weten. Was Charly de Pauw die samen met Vanden Boeynants  Brussel gesloopt en gebetonneerd heeft een … ondernemer?Gands heet het vehikel waaronder Stéphane & Cie opereert. Ga eens naar www.gands.be . Meteen ziet u dat deze goedlachse lobbes o.a. verantwoordelijk is voor de zwaarste inbreuk tegen de Antwerpse skyline sinds de bouw van de Antwerp Tower ; de gigantische, gatlelijke Gands-lelijke London Tower, die donkergrijze, reusachtige, vormloze moloch aan het begin van de Italiëlei. Tweeëntwintig verdiepingen lelijkheid. Bijna zo hoog als de Kathedraal.‘Het hoogste residentieel gebouw dat de Antwerpse Skyline voor altijd heeft veranderd’ luidt het onwaarschijnlijk arrogant op de website van Gands. Helaas niet eens gelogen. Hoe men zoiets klaar krijgt mag Joost weten. Binnen 100 jaar staat dat afgrijselijke ding, uitblinkend in vulgaire mottigheid, er nog. Heeft u overigens de Vlaamse of de Antwerpse bouwmeester gehoord in dit dossier? Schoon gezwegen hebben deze betweters toen men het voormalige, linkse stadsbestuur de stad op deze manier liet verminken.
Waarom zweeg Patrick Janssens, de Grote Zelfverklaarde Stedenbouwkundige?…. Waarom zwegen onze ‘Bouwmeesters’ (die wel kunnen riposteren als hun jobke afgeschaft werd) toen men deze aanslag pleegde? Te suffen achter hun bureautje? Af te wegen waar ze zich nu weer gingen laten trakteren?Hallo, Kristiaan Borret? Wanneer men nu naast de Noorse Zeemanskerk, 500 meter verderop (oude Renault-site) een nieuwbouw van twaalf verdiepingen plant, dan schreeuwt de socialistische oppositie moord en brand. De twee keer zo hoge London Tower vonden ze enkele jaren terug wél OK.
Wat een hypocrisie. Voor iedereen die het wel goed meent met de Koekestad is deze Antwerp Tower Bis een pure schande. Veel liefde voor onze stad blijkt er niet uit. Geld stinkt niet. ProjectontwikkelAARS poten gaarne iets neer dat zoveel mogelijk geld opbrengt, liefst zo goedkoop en groot mogelijk, verlappen het en zijn dan weg. Gniffelend tellen ze met hun klamme handjes de gemaakte winst.Amelinckx is dood, Gands is springlevend. De visuele rotzooi is voor anderen. Het hoogste residentieel gebouw dat de Antwerpse Skyline voor altijd heeft veranderd , jaja, daar mag men fier op zijn. Après nous, le déluge. En dergelijke Bob de Bouwer wordt dan het uithangbord, de woordvoerder, de vertegenwoordiger, de patroonschijnheilige van de Antwerpse ondernemers. Nou nou.Maar goed, Luwel heeft (alweer) een voorzitter die braafjes naar hem mildersluistert. Net zoals de vorige voorzitter, Bernard van Milders, U weet wel, die met zijn vliegtuigskes (zijn Flying Group heeft nu een negatief eigen vermogen van 2 790 724 euro, overgedragen verlies : 4 626 276 euro, een zéér geslaagd ondernemer die dan ook het Antwerpse Ondernemerschap met grote geloofwaardigheid kon vertegenwoordigen).
De ene fils-à-papa is de andere waard. Er is wel een amusant verschil in stijl tussen de twee. Terwijl Bernard met een serieus Prins Filip-syndroom rondslofte, onzeker hakkelend en stotterend zijn publiek optreden beperkte tot het voorlezen van de speechkes die Luwel hem in de handen frommelde, is Stéphane een heer die blinkend geniet van zijn status. Eerder het Prins Laurent-type. Beetje ongeleid projectiel.
Op een bijna infantiele manier kwebbelt deze sympathico, niet gehinderd door veel inhoudelijke kennis (‘ik was een slecht student’ geeft hij noodgedwongen toe, tja …. die humaniora is ook echt moeilijk), over de meest uiteenlopende economische onderwerpen zijn ongevraagde en niet-onderbouwde mening in het rond. Met een grote grijns, een geregeld ongeschoren kinnebak en rollende oogskes wauwelt hij zonder aarzeling over economische thema’s alsof hij John Keynes of Milton Friedman is. Tot ergernis van de omstaanders. De echte ondernemers en managers. Die een bedrijf leiden. Die zich dan ook steeds minder laten zien in de Markgravestraat. Uit schaamte en ergernis. Wie er ook wat bazelt daar bij de Kamer van Sloophandel en Na-ijverheid, wie voorzitter mag spelen interesseert ons eigenlijk niet. Wij wensen de immer goedlachse, onbezorgde Stéphane le Bienheureux (t‘ as vu: il porte son Patek Philippe aujourd’hui’) het allerbeste met zijn vele besognes. Wat ons wél interesseert is onze geliefde stad.
We houden ons hart vast en wachten op de volgende visuele verminking ervan. Met of zonder actieve collaboratie van de Kamer of het Stadsbestuur.
N-VA staat toch hopelijk niet voor : Niet Veel Anders?*NvdR: Zo jammer dat voorzitter Stéphane Verbeeck tijdens zijn über-belangrijke netwerkavond met Bart de Wever en Charles Michel in de Antwerpse stadsschouwburg de papieren met zijn speech liet vallen en ze niet echt meer op orde kreeg.Oké, van iemand in zulke functie verwacht je nu niet meteen dat hij de cijfers helemaal op rij heeft, maar toch had men bij VOKA beter een spreker gekozen met een nuchtere kijk op die dingen.*Reactie Lezers:Yentl:
Ik kende Fonne Verbeeck, de bourgondiër en allerlei-genieter, de grootvader van Stephane en al de andere reutepeteut, vrij goed.
Decadent zoals decadent maar decadent kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *