ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1169 Act II – 't Scheldt

1169 Act II

… van de skybox tot in de loges. Drie ministers (Di Rupo, Reynders en De Crem)vlogen met air Crembo naar Rio om een samba te dansen met de Rode Duivels op het wereldkampioenschap. Kostprijs : een half miljoen euro, doorgerekend op de factuur van ons zieltogend leger dat zelfs moet besparen op haar eigen munitie. Losse flodders van schaamte kennen die excellenties niet. De bobo’s van de voetbalbond evenmin. Ze vergaten een paar kamers op Copacabana af te zeggen die gereserveerd waren voor hun  cappuccinodames . Een slordige 300 000 euro pooiergeld in de oceaan gegooid.Nu is baron Michel D’Hooghe oud-praeses van Club Brugge en de KBVB aan de beurt. Baron Michel is al 26 jaar lid van de FIFA-graaiclub. Dat bestaat uit vijfentwintig kardinalen die het bestuur van de Wereldvoetbalbond uitmaken. Ze liggen zwaar onder corruptievuur wegens het toekennen van de WK’s 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar. Samen met nog een tiental directeuren staat deze curie op de loonlijst van de FIFA in het Zwitserse Zurich voor 33.5 miljoen euro. Gemiddeld zo’n slordige miljoen euro per persoon, per jaar. Blijkbaar nog niet genoeg, want enkelen hebben hun zakgeld nog  wat aangevuld met wat smeergeld. Dat baron Michel, als voorzitter van de medische commissie, spelers wil laten sjotten in de zandbak van een woestijnstaat bij 50° warmte is al een vraagje waard. Maar daar maalt niemand om in de catacomben van de Qatarese stadions die uit slavenarbeid opgetrokken worden. Neen, baron Michel moet zich verantwoorden omdat hij een schilderijtje gekregen heeft van een Russische Oligarch en omdat zijn zoon als orthopedisch chirurg is gaan werken  voor de oliesjeiks na de toewijzing van het tornooi aan Qatar. Zorgen voor je kroost vind ik nochtans een vaderlijke reflex, geen doodzonde.

Eigen volk eerst. Het is hier te lande zelfs een politieke traditie. Tobback, Michel, De Gucht, Detiège, Dillen, Van Rompuy, Claes, Vandenbossche, Mathot, Ducarme, Wathelet, Defraigne, Anciaux, Onkelinx, Daems, Taelman, Somers en tutti quanti…
Het wereldje hangt aaneen van jeuk en incest. Met de nazaten van onze politieke dochters- en zoontjesfabriek kun je niet alleen een voetbalploeg opstellen maar een gans stadion vullen. Voor een schilderijtje hoeft baron Michel ook niet te blozen.
Ik ken zelfs een excellentie die een soldaatje van het Chinees terracottaleger uit zijn graftombe in Xi’an met Lufthansa heeft laten overvliegen. Noblesse Oblige. Kadootjes in de bobo-wereld zijn meer regel dan uitzondering. Op het wereldkampioenschap in Rio lag er een Rolex op elk nachttafeltje van de FIFA-bobo’s, kwestie van op tijd in ’t stadion te komen als de champagne in de loge gekoeld staat. UEFA-baas Michel Platini kreeg zelfs een Picasso als geschenk van Poetin. Dat is nog iets anders dan het Russische kladwerkje dat baron Michel gekregen heeft. Waardeloos, je zou er zelfs darts mogen op spelen (vermoedelijk aangekocht bij Rik Daems of Mark Eyskens …). Platini heeft ten andere ook voor zijn zoontje gezorgd … Fiston Laurent stond plots op de loonlijst van Qatar Sports Investments dat prompt voetbalclub Paris-Saint-Germain opkocht. Vergeleken met het FIFA-vriendenclubje dat Michel D’hooghe frequenteert zijn de inwoners van het Siciliaanse Corleone koorknapen. Baron Michel voelt zich naar eigen zeggen behandeld als een moordenaar. Eigen schuld dikke bult. Op 2 juni verklaarde hij in De Morgen “Als één van ons corrupt is, dan zijn we dat allemaal”. Ondertussen heeft de haan geen driemaal gekraaid, maar is hij hees gekakeldDe helft van die gezelligheidsvereniging is al in verdenking gesteld of veroordeeld voor corruptie. Een greep met de losse pols uit een bokaal louche FIFA-bobo’s : Ricardo Teixeira, Issa Hayatou, Joâo Havelange, Bin Hammam, Jack Warner, Jerôme Valcke, Slim Chiboub, Thai Maku-di, Nicolas Leoz, Eduardo del Luco, Vitali Mutko, Marios Lefkaritis, Jacques Anouma, Abo Rida, Chuck Blazer, Mifsud enz … Met dit exotische FIFA clubje kun je in Prison Break een heus voetbaltornooi organiseren.  De andere helft wacht op een dagvaarding of heeft zijn veroordeling al afgekocht, zoals de Zwitserse Godfather van de voetbalbobo’s Sepp Blatter. Ééntje koos Russische eieren voor zijn geld : voetballegende Franz Beckenbauer werd adviseur bij Gazprom. Poetin laat zijn vrienden niet in de steek.De FIFA predikt Fairplay op het veld, maar aanbidt het gouden kalf in de catacomben van het stadion.
Voetbal is opium voor het volk en de drugdealers gaan vrijuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *