ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1165 Hfd – 't Scheldt

1165 Hfd

… publiceerden zijn dramatisch verhaal van a tot z. Eén zinnetje viel op ‘mijn broer heeft wel iets op zijn kerfstok’.

Aha. Interessant. Wil hij zijn broer verlinken, of is hij gewoon lomp? Een dag en 2 357 boze linkse reacties (Jozef Dewitte, uiteraard, maar ook een overhaast N-VA parlementslid) over onze racistische politie later kregen we een officiële reactie van de onderzoeksrechter.
Om te gieren. Hou je vast.
Primo: de huurauto waarmee de Borgerhoutse daders in Hoogstraten hun slag geslagen hadden was gehuurd met het rijbewijs van de Yassine, de onschuldige.
Secundo: de buit was teruggevonden in de woning van Yassineke en zijn brave broerkes (en huilende mama, waar de buit verstopt zat wilt u niet weten. De bankbiljetten stonken naar vis).
Tertio, trien Yassine had zijn alibi tijdens de verhoren gewijzigd. Goede redenen dus om hem aan de tand te voelen en hem vast te houden terwijl men zijn alibi nagaat.
Wij van onze kant feliciteren de politie en het gerecht voor het snel oplossen van deze zware diefstal. De twee oudere broers van Yassine hadden zich aangemeld als sollicitanten bij een bedrijf in Hoogstraten, en hadden toen uit dankbaarheid voor de vriendelijke ontvangst door de Kempenaars uit hun kantoren 5 000 euro gejat (terzijde: een Marokkaan die komt solliciteren, zo zie je maar dat het wél gebeurt! Tot in Hoogstraten! Speciaal een auto voor gehuurd! Eat this, racisten!).
De leukerds, ene Omar en Youssef zitten nu dus in de bajes van Turnhout, alvast voor één maand.
Dit stond niet in De Morgen. Misschien kan liegebeest Yassine (heeft een diploma in islamkunde,… no comment) hen eens komen bezoeken, al was het maar om zijn rijbewijs te recupereren. En om zich te verontschuldigen bij politie en gerecht.
Hij werd overigens tijdens de verhoren bijgestaan door een advocaat, iets wat hij vakkundig verzwijgt in zijn opstelleke.
Misschien kan hij ook eens aan iedereen uitleggen waarom hij in zijn pamfletje stelde dat het slechts om ‘een diefstal zonder geweld’ ging.
Alsof dat niet erg is, van hardwerkende mensen 5 000 euro te stelen. Ieder zijn ethische normen, natuurlijk.
Wij van onze kant – wat zijn we vrijgevig vandaag – raden De Morgen aan om bij ieder straf verhaal altijd ook de versie van de andere partij te horen, een basisregel van de journalistiek.
Ze hebben het overigens vertikt om de feiten zoals het parket ze gaf te publiceren. ‘Meer Zalm’, iemand?NB: wie eens echt wil lachen, leze het stukje van Abou Jajah in De Standaard van 31 oktober.
Die Yassine blijkt zijn goede vriend te zijn … ‘natuurlijk is hij niet perfect’...(sic).***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *