ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1164 Hfd – 't Scheldt

1164 Hfd

‘In absolute primeur kan ik u vertellen dat Filip Dewinter geen lijsttrekker voor de kieskring Antwerpen meer zal zijn bij de eerstvolgende verkiezingen voor de Kamer in 2019.Hij zou eventueel nog wel de lijst willen duwen… Zijn loopjongen, Jan Penris, verdwijnt dan in de coulissen en zal niet meer kandideren… Bij verdict heeft de aftredende lijsttrekker nu reeds de nieuwe lijsttrekker vastgelegd met name Sam van Rooy (foto) uit Deurne… Naar goede gewoonte werd ook hierbij geen inspraak van de regio’s of de afdelingen gevraagd of geduld. Amper 5 maanden na de rampzalige verkiezingen van 24 mei jl. en amper 2 maanden nadat het parlement ‘de werkzaamheden’ heeft aangevat en de volgende verkiezingen (normaal gezien) nog ver af zijn, positioneert Filip Dewinter deze man op de eerste plaats van ‘zijn’ lijst.

van griekenDe reden hiervoor is dat hij in ramkoers is met de nieuwe voorzitter Tom van Grieken die zijn jonge borst nat heeft gemaakt door te stellen dat hij de macht van de ‘oude krokodil’ zal breken of minstens intomen. Dewinter voelt de bui wel hangen maar wil niet afgaan. Hij rolt de spierballen en gaat nu een krachtmeting aan met de nieuwe voorzitter om zijn invloed te bewijzen en te bestendigen. Hij wil kost wat kost vermijden dat de nieuwe voorzitter een lijsttrekker zou voorstellen/aanduiden uit VBJ-kringen… Als speelbal gebruikt Dewinter nu zijn ‘geheimschrijver’.
De man van de anti-islam-teksten wordt in het zadel gehesen…Probleem is dat deze intellectueel begaafde jonge kerel het charisma heeft van rooy samvan een natte dweil (met dank aan Nigel Farage voor de term). Daar waar Filip Dewinter een populist pur sang is, is Sam van Rooy doordrongen van zijn elitaire zelf.
Met zo een lijsttrekker staat de uitslag al op voorhand vast…’‘Ik dank u voor dit gesprek’.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *