ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1164 Even – 't Scheldt

1164 Even

VOLKSWEERKUNDE     November dik of fijn, doet het winterkoren geen pijn. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds.***November in dichte mist, weldra vorst in de kist***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Het ergste wat een mens heeft, is zijn verleden, het op één na ergste zijn toekomst. Het heden bestaat niet, een ondraaglijke gedachte voor wie daar wat langer over nadenkt’.

***
Prof. Dr. Bob Smalhout
Wegens ziekte geen column van prof. dr. Bob Smalhout deze week. Wij wensen hem een spoedig en volledig herstel toe.
***
CITAAT II
     Jean-Marie De Decker met open brief aan Theo Francken in Knack: ‘Ik weiger te geloven dat je excuses oprecht waren. Een bezoekje aan een 90-jarige ideologische vriend is geen daad van collaboratie maar van liefdadigheid en respect’.
***
AANVULLENDE NOOT
     Karel Anthonissen deelt ons mee: ‘De foto die De Standaard (25/26 okt.) publiceerdemet als onderschrift ‘de militie van het Verbond van Dietsche Nationaal Solidaristen met gebalde vuisten op de 1 mei viering in 1939 in Brussel’ zijn helemaal… geen dinaso’s! Het zijn leden van de linkse USAF-militie. Die ‘gebalde vuist’ had toch wantrouwig moeten maken…’***Een goed kind dat naar zijn vader aardt***ONETHISCH     De Slegte-opruimboekhandel in Brugge sloot de deuren. Geen uitverkoop, geen mogelijkheid om gauw wat boeken aan te kopen. De Slegte is bekend als een dure, zelfs peperdure winkel. Het boekenbestand werd ook niet versluisd naar de andere vestigingen. Neen, men liet een container komen om al dat papier naar het stort of verbrandingsoven te brengen. Weinig ethisch. Wat moeten de mensen denken die de dag voordien daar een boek kochten en dat moesten betalen? Ook gebrek aan respect voor de auteurs van de boeken!Sinjoor***Een mosterdzaadje wordt welhaast een grote boom***TSJOEKE TSJOEKE     Een bleke toverkol ziet hoe een aantal zwartrijders door een dappere conductrice van de trein wordt gezet. Het mens schrijft een deernis-wekkende lezersbrief over de behandeling van deze koloniale import. Een bleke heks, toevallig schrijfster, neemt dit over en voor je het weet ontstaat een rel in de media over jawel, discriminatie. Het tv-programma Reyers Laat misbruikt het als opvulsel en kijk: de flinkse goede bedoelingen spatten alweer in het rond. De heksenjacht op het spoorwegpersoneel is open. Gooi de racisten van de trein! Hoeveel passagiers en personeelsleden zijn al geslagen, getreiterd, uitgescholden, bespuwd, bedreigd en beroofd door een type volk dat nu extra vrij spel krijgt door dit soort hysterisch misplaatst antiracisme? Er tuft een trein der traagheid door het linkse bewustzijn.Johan Steels ***Men kan een kind wel te veel wiegen***ZWART-WIT     Sinds de kleurentelevisie weten we dat er in Vlaanderen anderskleurigen bestaan. Ook minister Liesbeth Homans (N-VA) heeft dit ontdekt en wil nu dat er meteen minstens 10 procent van de  Vlaamse ambtenaren exotische wortels heeft (momenteel 3 procent). Vliegen die 7 % blanke bedienden dan buiten? Komt Liesbeth zo goed overeen met haar kuisvrouw dat haar ambtena-ren moeten vervreemden? Gaan allochtone medeburgers verplicht worden om voor de Vlaamse overheid te werken? Voor verplichte arbeid bestaan wellicht goede redenen, zou Jan Jambon zeggen. Homans leeft al langer in een droomwereld, beweren boze tongen. Kleurloos beleid dus.Pico Bello      ***De beste schouwen slaan de minste rook uit***BIJBELVAST     Bijbeluitgever Jongbloed uit Leeuwarden boekte veel succes met een Herziene Statenvertaling (HSV). Voordien lazen orthodoxe pro-testanten de Statenbijbel uit 1637. Later volgde nog een versie voor jongeren (met prentjes en zo) en  nu komt er een Mannenbijbel én een Vrouwenbijbel omdat ‘die de Schrift toch verschillend lezen’.
De Heer heeft ze niet voor niets apart van elkaar geschapen. Meneer pluist de timmermanpassages uit en leert water om te zetten in wijn. Mevrouw bewondert de bijgevoegde apostelposter en ontdekt de culinaire geheimen van het Laatste Avondmaal. Komt er straks ook een Holebi-bijbel? Moesten we ons voor homo’s immers niet openen?
De recente synode beperkte haar tolerantie echter tot een klein spleetje. Verschijnt er misschien een diervriendelijke Bijbel waarin de os en de ezel een grotere rol mogen spelen? Volgt een pocket-Bijbel voor dwergen? Eventueel een politiek correcte aanpassing zonder kruisen, zonder verrijzenis en zonder zonde? Een tikkeltje meer Sodom en Gomorra? Wat minder wonderen? De wonderlijke wereld der uitgeverijen.Pimpernel  ***Voor eens vissers deur is het kwaad vissen***ERESALUUT     Nu diverse N-VA-excellenties zich door het stof wentelen om hun ‘foute’ uitspraken, mails, feestjes en meer van dat, heeft enkel voorzitter Bart de Wever het hoofd koel gehouden door niet toe te geven aan de waan van de dag. Misschien zou hij nog een stapje verder kunnen gaan en zelf eens een bitterbal gaan prikken bij mensen als Bob Maes. Het is immers daar dat de mosterd van het Vlaams-nationalisme vandaan komt. Een feit dat veel nieuwkomers binnen de N-VA feitelijk ‘ontkennen’.      Johan Steels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *