ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1162 Act II – 't Scheldt

1162 Act II

Luc Sevenhans, die enkele jaren geleden het Vlaams Belang voor N-VA verruilde, gaat zijn partijgenoot Jan Jambon niet vervangen als burgemeester van Brasschaat. Zijn verleden speelt hem parten. De N-VA kiest voor een minder omstreden figuur. De partijtop van N-VA besliste dinsdagavond al dat Luc Sevenhans zijn partijgenoot Jan Jambon, die minister van Binnenlandse Zaken is geworden in de nieuwe federale regering, niet zou vervangen.

In plaats van voor Sevenhans werd woensdagavond op de Brasschaatse partijtop voor de onbekende en onbesproken Koen Verberck gekozen. Hij zetelt sinds 2012 in de Brasschaatse gemeenteraad en wordt nu dus waarnemend burgemeester. Woelig water. Nochtans stond Luc Sevenhans met stip genoteerd om de sjerp in Brasschaat over te nemen.
De reden voor die plotse wending in Brasschaat is het woelige water waarin de N-VA de jongste dagen is terechtgekomen. Luc Sevenhans zelf is niet te spreken over de plotse ommekeer. ‘Ik voel me geschoffeerd’, zei hij woensdagavond. ‘Toen Jan Jambon mij begin oktober vroeg of ik me kandidaat wilde stellen voor de sjaal (sic), heb ik dat gedaan. Ik wist dat ik een mooie kans maakte om de sjerp van hem over te nemen in Brasschaat’, vertelt Luc Sevenhans.Maar nu onze partij en Jan Jambon en Theo Francken in het bijzonder in Brussel in het oog van de storm zitten, vond Jan dat ik geen burgemeester kon worden. Mijn verleden bij het Vlaams Belang speelt dus toch nog een rol. Ik had echt gehoopt dat dat niet meer zou meespelen’, zegt een boze Sevenhans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *