ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1162 Act I – 't Scheldt

1162 Act I

… zich een hartkwaal tegen het regeerakkoord; anderzijds verklaart Elio di Rupo dat 70 % van het nieuwe beleid al door de vorige regering werd beslist.Wat is het nu? Is er nu continuïteit of verandering?

Weten ze het in Brussel zelf nog wel?
De op tegenspraak foeragerende Dyab Abou Jahjah zag Theo Francken dan weer zitten in de jury van de slimste mens. Al was het onder een pseudoniem: Goebbels of zo (zie DS 17/10). Probeer dat maar eens te zeggen tegen onze pigmentaal uitgedaagde medeburgers. Ico Maly, doktor in cultuurwetenschappen en coördinator bij KifKif, doet er in diezelfde krant nog een schepje bovenop.De N-VA is rechts, conservatief en geeft blijk van een neo-liberaal antiverlichtingsnationalisme. Excuseer? Is deze man doktor?Enfin, dat is Bert Anciaux ook: stelt dus nog maar bitter weinig voor. Weet Maly dan niet dat het liberalisme en het nationalisme producten zijn van de verlichting?Contradictio in terminis heet dat, meneer Maly. Kortom, links trekt zich in een laatste stuip, maar verzuipt uiteindelijk toch in een brakke plas van tegenstrijdigheden.En wat doet Francken?
Hij verontschuldigt zich. Echt waar! Hij zegt sorry!
Dit hou je toch niet meer voor mogelijk…Uit de mond van een vice-premier (die niet bij naam genoemd wordt) kon reeds opgetekend worden: ‘als er zich nog fratsen aandienen, dan mag Francken inpakken’.
Wedden dat het uit het pruilmondje van Kris Peeters kwam? Heb je z’n leedvermakend smoeltje gezien in de kamer?Theo-gate is nu even voorbij. Maar wat eruit te leren? Twee dingen:Eén: de verontschuldigingen leren dat het opgeschroefde vijandsbeeld van een almachtige PS door de N-VA zelf niet meer ernstig wordt genomen (anders zeg je geen sorry voor die flauwekul).Twee: klaarblijkelijk wegen de N-VA excellenties, ondanks de kiesuitslag, toch niet zwaar genoeg in een regering die bovenal blijft gestuurd worden door MR en CD&V.
Op dus naar de volgende ‘crisette’!Brabo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *