ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1161: ACTUEEL II: IN DE KNOOP… alles over Hans Knoop – 't Scheldt

1161: ACTUEEL II: IN DE KNOOP… alles over Hans Knoop

Hans Knoop is al enkele jaren de woordvoerder van het Forum van Joodse Organisaties (FJO), alsmede ijverig schrijver voor Joods Actueel, het vinnige Antwerpse blad dat op een aandoenlijke manier Israël mordicus verdedigt. Het lijken soms wel Antwerp supporters.

Hans weet van wanten, deze ‘Joodse nederbelg’, zoals hij zichzelf noemt. Gedreven door een lichte achterdocht – zegt die naam ons echt niets? – en lichtjes geïrriteerd door zijn arrogantie (de brutale manier waarop hij die brave Dokter Van Ranst de mond trachtte te snoeren) doken we in onze knipselmap. Alweer heeft ons geheugen ons niet bedrogen! Want wat lazen onze grote oogskes in Het Nieuwsblad van 6 januari 2009 in een artikel ‘nieuwe woordvoerder voor FJO’: ‘Deze ex-journalist was jarenlang woordvoerder van de Nederlandse seksbaas Gerard Cok, die destijds in Antwerpen met een groot eroscentrum wilde starten.

Hij hielp ook de Nederlandse vastgoedmagnaat (en jeugdvriend) ‘Dikke’ Charles Geerts – die veel bordelen had op de Amsterdamse Wallen – in diens contacten met de pers. Ah zo. In zijn eigen opgefokte biografie loopt deze gedreven praatvaar… niet echt te k(n)oop met zijn ongetwijfeld goed schuivende jobkes voor het prostitutiemilieu. Hij etaleert liever andere heldendaden en omzeilt dit heikele punt op een manier waar Noël ‘bijna minister’ Slangen een punt aan kan zuigen: ‘In 1978 startte hij zijn eenmanspraktijk als media- adviseur. Sindsdien heeft hij tientallen nationale, internationale en multinationale ondernemingen met zijn strategische media-adviezen bijgestaan. Met name in crisis-situaties weten ondernemers de weg naar Knoop te vinden. Tal van ondernemers die onderwerp van negatieve media-aandacht waren geworden hebben zich door hem laten bijstaan. In een aantal crisis – situaties trad hij ook als extern perswoordvoerder voor zijn cliënten op’.

Effe kijken (www.nbb.be) naar de jaarrekeningen van zijn bedrijf, Quote Media Consultancy. Mmmmm, verlieslatend sinds 2009 en een negatief eigen vermogen van 40 108 euro… Knoop is net zoals zijn landgenoot voetbalanalist Jan Lulder: vriendelijk, glad, lawaaierig en altijd amusant. Zo stelde hij ooit dat Media Markt opgericht was met… SS-geld. U leest het goed. De Nazi‘s hebben daar hun geld in gestoken! In een platenwinkel! Foei! Deze beschuldiging werd nooit hard gemaakt. Dergelijke zever zou ons niet interesseren ware het niet zijn motivatie om dit bekend te maken even te citeren, nu duiken we in Wikipedia, ‘omdat ik ervan kots als ik die orthodoxe joden kapitalen zie uitgeven in de Media Markt in de diamantbuurt in Antwerpen’. U leest het goed! Mijnheer de Joodse Nederbelg kotst van die Antwerpse Joodse medeburgers… wat een mafKees – zou mijn bomma zeggen (neen, mijnheer Knoop, een bomma heeft niets met een bom te maken, no panic!). Nu moeten we opletten, want Knoop is een lichtgeraakte jongen. Sleurde ooit een stouterik voor de rechtbank wegens antisemitisme. Gelijk had ie, want daar zijn wij uiteraard ook tegen, wij zijn anti-antisemitisme. Gewoon semitisch zijn wij dus.

Het Parool had durven schrijven dat Knoop een sjacheraar genoemd mag worden’. Knoop was woest, hij vond het woord ‘sjacheraar’… anti-semitisch. U leest dit alweer goed! Knoop legde een rechtstreekse link tussen Jood-zijn en de term sjacheraar (foei !), hij eiste een schadevergoeding (… uiteraard, … als ze je dan toch sjacheraar noemen) van 25 000 euro. Toen hij die niet kreeg stapte hij naar de rechter. Dat was een stommiteit, want die boog zich minutieus over alles wat er in de pers gestaan had: niet alleen zijn vermeende job als woordvoerder voor de Amsterdamse prostitutie- en gokwereld, doch ook zijn rol als oprichter van de Joodse Defensie Liga.

De Volkskrant van 22 september 2003 stelde het volgende over deze Joodse Defensie Liga: ‘In Nederland bestond in de jaren zeventig een organisatie met dezelfde naam onder leiding van Hans Knoop, oud-hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Na enkele aanvallen op media die zich te pro-Palestijns hadden uitgelaten, werd de organisatie weer opgeheven. In Israël is de liga verboden’.

Waarom die Liga met soortgelijke naam in Israël verboden is weten we echt niet. Rara. Zou het lidmaatschap van ene Baruch Goldstein, een baardige stand-up comedian die op 25 februari 1994 in Hebron een Moskee voor een schietkraam op de Sinksenfoor hield en niet minder dan 29 biddende Palestijnen doodschoot en er 125 verwondde voor hij zelf door een paar ongetwijfeld zwaar racistische totaal onverdraagzame anti-semitische niet tegen humor kunnende agressieve Palestijnse klojo’s dood gemept werd er iets mee te maken hebben? Rara. De rechter fileert de feiten genadeloos, legt Knoops banden met Amsterdamse prostitutie- en gokwereld mooi bloot én bevestigt het miezerige gedoe rond de Joodse Defensie Liga. Knoop wordt door de rechter wandelen gestuurd (de Wandelende Knoop?) en hij draait op voor de gerechtskosten.
Hier heeft u dit vonnis: http://jure.nl/ecli:nl:rbams:2005:au2372.

Vanaf punt “4. Besluit” komt de rechter aan het woord, die heeft het o.a. over sekstheater Casa Rosso, ‘gokclub Cabala’ en vermaakcentrum Club 26. Lezen jongens, lezen, je houdt het niet voor mogelijk! Wij citeren het vonnis ‘Over Club Cabala staat vast dat A (= Hans Knoop) als woordvoerder van E is opgetreden, dat Cabala een illegaal gokhuis was, dat A dus bestuurder is geweest toen Cabala met sluiting werd bedreigd en dat A een gesprek heeft gehad met O waarvan hij een schriftelijk verslag aan E heeft overhandigd. Aldus gingen de werkzaamheden van A voor E verder dan alleen het zijn van mediawoordvoerder’.
Hans Knoop was dus bestuurder van een illegale goktent (heeft de naam Cabala iets te maken met het Hebreeuwse Kaballah? Wat een slechte smaak voor humor! Zo de eerbiedwaardige Joodse cultuur vermengen met iets vulgairs als een illegale gokclub…) stelt de rechter op 10 augustus 2005.

Alsjemenou! Daar gaat je reputatie! Je zou voor minder naar Pelchië ferhuisen en Neter-pelg worre. Of is hij naar hier gekomen voor onze frieten? Knoop was dus volgens dit vonnis overigens ook woordvoerder van bordeel-uitschot, zelfs in België, toen ze in Antwerpen een Mega-bordeel wilden openen. Daar zaten we echt op te wachten in onze Koekenstad. Een Mega-Bordeel.
De rechter maakt in zijn vonnis (Hans Knoop zou NOOIT in beroep gaan, hij aanvaardde het vonnis, en betaalde braafjes de gerechtskosten… ) verder gewag van een artikel uit Het Parool van 3 juni 1995 waarin een interview met A (= Hans Knoop, jop !) wordt beschreven.

Wij citeren het vonnis: In 1979 was A (= Hans ….) mede oprichter van een Nederlands-Joodse Defensie Liga die als eerste beleidsdaad de ruiten bij de Haagse Post ingooide wegens een onwelgevallige publicatie. Dit onder A‘s toenmalige motto ‘Liever een steen verkeerd gegooid dan een keer nagelaten überhaupt een steen te gooien’. Wellicht een uitvloeisel van grondige judolessen in zijn jeugd – ‘waar-door ik van een permanente droplul iemand vol zelfvertrouwen werd’, verduidelijkte hij (Knoop) ooit in een interview.” Hans Knoop, iemand vol zelfvertrouwen? Wat lezen wij in www.joodsactueel.be? Mijnheer Knoop weigert deelname aan een debat rond Israël, georganiseerd door de onbesproken Leuvense Kring voor Internationale Betrekkingen… omdat er teveel critici van Israël aan mee zouden doen.

Als hij in zijn apologie dan nog eens uitpakt met het feit dat dokter Van Ranst niet met hem wil debatteren dan zakt onze broek helemaal af. Een achtenswaardig man als Van Ranst wil misschien gewoon niets te maken hebben met gewezen handlangers van de prostitutie- en de gokwereld! Wij vinden dat onze Joodse medeburgers en de Joodse Organisaties beter verdienen. Dat ze recht hebben op een woordvoerder die kwaliteiten zoals moed en fatsoen koppelen met een onbesproken verleden.

Mazzeltov !

Blatt Lezer

Met dank aan de Rechtbank van Eerste Aanleg (Amsterdam) en de Nederlandse (Het Parool, De Volkskrant) en Vlaamse (Het Nieuwsblad, De Morgen) pers…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *