ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1159 Even – 't Scheldt

1159 Even

VOLKSWEERKUNDE     Een mooi nazomertje rond Sint-Theresia is een treeszomerke: vijf dagen zonneschijn om ieder te verblij’n. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Een spreekwoord zegt, gewis met recht:De beste dauw, geeft juni trouw***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: Kan er nu nooit eens iets eerlijk verlopen als de sp.a erbij betrokken is? Organiseer iets in naam van de overheid, zet een socialist aan het hoofd, en geldverspilling, zelfverrijking en corruptie gutsen binnen als de Niagara in het Ontariomeer.***De vlam moet binnen het dak blijven***MAAIKE FLOOR     Maaike Floor is redactrice bij de Gazet van Antwerpen. Maar wie haar leest, herdoopt haar terstond tot ‘Maaike van de Foor’. Als journaliste (nu ja…) is ze een echte kermisattractie. Zo’n attractie van weleer: ‘de vrouw met de drie benen’, bijvoorbeeld, of het ‘spinnen-vrouwtje’.

Kon men zulke abnormaliteiten vroeger alleen tegenkomen op de kermis, dan kun je ze nu dagelijks lezen in de krant. Floor schraapte in de GvA van 26/9 een column bij elkaar over de nachtfietser.Uit onderzoek blijkt dat die raddraaiers vaak, zo niet altijd, aardig boven hun theewater zijn. Moet kunnen, vindt Maaike. Want zatte fietsers ‘vallen alleen maar omver of raken hooguit een paaltje’; ze zijn dus alleen een gevaar ‘voor zichzelf’. Té links om nog gezond te zijn, draait en keert Floor haar ziekelijke geest in duizend bochten om recht te praten wat krom is. Dat de zatte cyclo-anarchist niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar brengt, blijkt al langer uit cijfers die angstvallig worden achtergehouden.Vooral senioren moeten bijna een opleiding ‘vér-springen’ gaan volgen om alle roesttuigen te ont-wijken die, al dan niet laverend, de stad onveilig maken. En dan hebben we het nog niet over de gesneuvelde autospiegels, of over de krassen en blutsen die door gewis vluchtmisdrijf plegend tweewielergeweld op auto’s worden achtergelaten!
Nog linker wordt het voor de automobilist die nietsvermoedend achter zo’n ‘spons’ aan moet rijden. Floor is het beste bewijs dat sommige uilskuikens beter tegen zichzelf moeten beschermd worden. En heel misschien is er toch nog een kraampje vrij op de Sinksenfoor … voor Floor.Brabo***Die de roede spaart haat zijn kind***GROENPLAATS     In de Gazet van Antwerpen las ik dat de Groenplaats voor de derde (of is het de vierde?) keer volledig onder handen zal genomen worden. Zullen we dan eindelijk van de modder en regenplassen verlost worden?
Wie herinnert zich nog de belofte in het jaar van ‘Antwerpen hoofdstad van Europa’, (schepen Gilliams sp.a in 1993) dat de nieuwe bomen in enkele jaren de oude bomen zouden doen vergeten?
Wie heeft de beslissing genomen om de oude kiosk te vervangen door een modernistisch in de omgeving niet passend gedrocht?
Ook stel ik mij de vraag waar die oud-vertrouwde kiosk gebleven is. Bestaat die nog of heeft een of andere instantie die zich toegeëigend?
Dan vergeten we voorlopig de andere miskleunen als: de Nationalestraat, de De Keyserlei, het plein voor het museum van Schone Kunsten, de leien (‘boulevards’), de Gemeentestraat en Carnot-straat, enz., enz. ….Het MAS is inwendig een pronkstuk maar uitwendig een te bekritiseren bouwwerk.Paul Dieltiens, Antwerpen***Als het nest gereed is, vliegt het vogeltje eruit***DICHTERBIJ KIJKEN     Ja. Toch ook eens wat dichter bij huis kijken hé. Hoe is dat mogelijk dat die drugboer van Zandvoorde naar Thailand kan verhuizen? Dat hij de tijd krijgt om zijn reuzeboerhof te verkopen en wellicht al het geld naar het buitenland te versluizen? Volgens sommigen ‘heeft hij niemand iets verkeerd gedaan’.
Hoe kan je ’zoiets op tv komen verklaren?’ Hoeveel mensen heeft hij niet mee de kelder in geholpen door zijn bijzonder lucratieve wietplantage? Kan dat zonder bescherming van hogere kringen (link met zijn vroegere activiteit als industrieel pluimveehouder) of een bijzonder gewiekste advocaat?
Ok. Als ik hoor dat er in België zelfs onderzoeksrechters zouden zijn die zich amuseren met als pestgedrag verkeersboetes uit te schrijven, dan hou ik me stil hoor. Ik weet niet of dat verhaal klopt, maar je wordt er toch stil van stel dat dat hier ook zou kunnen….Marie-Joséphine***Eerst oomken en dan oomkens kinderen***

woestijnvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *