ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1157 Even – 't Scheldt

1157 Even

CITAAT I     Blatt Leser had het in ons bericht op de webstek (9/9/2014) over het feit dat Peter Verlinden (VRT) ‘hij zat in een zwart gat’ toen hij destjds een afdeling van het Vlaams Blok oprichtte in Mechelen. Blatt Leser had dat figuurlijk bedoeld.

Nu kan men zeggen dat Peter herhaaldelijk en letterlijk in een zwart gat zit…***Elk huisje heeft zijn kruisje***RYAN AIR     RyanAir maakte trots be-kend dat ze een reeks vliegtuigen gaat aanschaffen. Maar als ze nu eens iemand in dienst nemen die de klanten op een beschaafde manier kan aanschrijven, zou dat niet beter zijn?
Ziehier wat een passagier ons meedeelt. ‘Hierbij een briefje van RyanAir nadat een vlucht (weliswaar buiten hun verantwoordelijkheid) moest ge-
annu
leerd worden en het betaalde bedrag moest teruggestort wor-den: ‘Bedankt voor uw restitutie-aanvraag. Zodra uw aanvraag voor terugbetaling goedgekeurd is deze binnen 7 werkdagen verwerken via de betalingswijze die u voor de oorspronkelijke boeking gebruikt hebt…’***Zwaluwen in ’t dak, guldens op zak***CITAAT II     Jan Segers in Het Laatste Nieuws: ‘Natuurlijk heeft advocaat Mary het recht om zijn cliënt te laten ontsnappen langs de achterpoortjes die de wetgever open laat. Hij mag dat maar hij moet dat niet. Toch doet hij het… Tegen dergelijke meesters in de misleiding moet een land zich wapenen…’***Als de jongen vliegen kunnen,  verlaten zij het nest***14-18… NOTEER AUB     Wij hebben grotendeels de miserie te danken aan de knul die de sluizen heeft opengezet…Jos de Vriendt***KIJK ZEKER     Op bladzijde 8. Daar vindt u een voorbeeld van een aan de moordreligie Islam aangepaste versie van een bekend vrouwenblad.***

De Dup van de weekAl wie een beetje de politieke handel en wandel kent, ziet meteen dat Kris Peeters toe is aan een verfrissende uitstap buiten de politiek. De manoeuvres van deze week waren uiterst gênant voor de ijdele man uit Puurs. Maar zo gaat dat nu eenmaal in die stiel. Zijn Waterloo stond in de sterren geschreven.Een kort overzicht. Het begon bij de interne strijd rond het campagnescenario. CD&V kon verschillende kanten op. Het had een minister-president die wel geen resultaten kon voorleggen, maar die wel kon surfen op de grote hoeveelheid doorgeknipte lintjes. Daartegenover stond een relatIef onervaren vice uit de federale regering, Geens, die de goegemeente zonder verpinken en goedlachs elke belastingverhoging kon doen slikken. Kris ging het oplossen. 20 % onder leiding van mister Populair. Alleen hij, en hij alleen kon het boegbeeld van zijn partij worden.De N-VA stoppen was in april voor Kris nog een heel simpel verhaal. In zijn kieskring moest hij gewoon afrekenen met Liesbeth Homans. Hij verkoos haar te negeren. In debat gaan wou mijnheer wel, maar dan met De Wever. De twee gelegenheden die hij met de frontman van N-VA aangeboden kreeg, liepen faliekant af. Peeters bleek vele maten te klein, ondanks een verpletterende voorsprong in lintjes. En Homans, die ondertussen fon-kelde in alle blaadjes en kranten, was beneden Peeters‘ waardigheid. Tot op de dag van de verkiezingen dacht Clooney met de vuile schoenen (let maar eens op als u hem volgende keer ontmoet) dat hij die twee electorale varkentjes wel zou wassen. Mis poes. Federaal geen 20 %, maar 18,6 % en Vlaams ternauwernood. Geen koning van Antwerpen, maar ver-nederd door Thatcher aan de Schelde. Een mens zou denken dat dit zou leiden tot wat nederigheid, maar neen. Kris stoomde lekker door. Ten eerste stond niet het algemeen belang voorop in de eerste onderhandelingen, maar wel Kris. Economische revival, lastenverlagingen, sociale vooruitgang, meer scholen, … Niks van dat.
Wat doen we met Kris?, was de cruciale vraag. De man bleef zijn arrogante zelf en katapulteerde zich in de fede-rale strijd om premier te worden. Leuk vooruitzicht, want bredere lintjes om door te knippen. (Met drie kleuren, voor wie dat niet aanvoelde).Tenenkrullend begonnen partijgenoten meer en meer af-stand te nemen, met als hoogtepunt de keuze voor Thyssen als eurocommissaris in plaats van het premierschap voor Kris. En terwijl journalistiek Vlaanderen er een blufpokerzet in zag van Beke, was de realiteit veel groffer. Beke speelde Kris geniaal naar huis door hem een kat in een zak te beloven, namelijk het voorzitter-schap. Kris haalt dat nooit, en dat weet Beke ook.Kris kan lintjes voorleggen als geen ander, maar geen resultaten, geen 20 % en vooral, vuile schoenen.
En laat dat de traditionele CD&V-militant nu net niet willen …***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *