1156 Even – 't Scheldt

1156 Even

***Vallen de bladeren niet vroeg, dan wordt de herfst niet oud***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Overlopen we de belangrijkste verdachten en hun raadslui. Vooreerst zijn er peetvader Antonio Aquino en zijn echtgenote: zij zullen worden vrijgepleit door Jef Vermassen, die het verdedigen van een cocaïnehandelaar en een gangsterbaas misschien niet in overeenstemming kan brengen met de hoogstaande morele theorieën waarop hij zich anders graag beroept, maar wel met zijn portemonnee…’***De beste schouwen slaan de minste rook uit***CRIMINEELvermassen     Yentl schrijft ons: ‘Ik hoorde nog niet zo lang geleden Vermassen zeggen ‘Ik verdedig geen criminelen’.Beste Yentl: In zijn ogen zijn criminelen diegenen die niet voldoende geld hebben om … Vermassen te betalen…Sinjoor***CLAUD MARINOWER de slimste van de klas     Claud Marinower (Open VLD) is in Antwerpen Schepen van Onderwijs. Hij is de joodse ster onder de politieke sterren binnen het schepencollege. Zijn collega’s vrezen de vrijdagen wanneer Claud hen vergast op uitwaaierende monologen over wat enkel hem interesseert. In ‘deGazet van Antwerpen orakelde hij: ‘We doen niet mee aan veel plannen ma-ken en weinig uitvoeren’. Knap van Claud.Axel Polis, voorzitter van Open VLD GrootAntwerpen, ging na het povere verkiezingsresultaat net iets te gretig van alles uitvoeren op Marinowers kabinet, maar is inmiddels kabinetschef af.

Axel voldoet niet. Dat had hij als lokaal voorzitter al talentloos geëtaleerd. Claude voelt zich niet graag gekl..t. Dat doet hij liever zelf. Jammer dat hij wellicht nu minder tijd overhoudt om te gaan betogen.Pimpernel

Brabo
ANTWERPEN HERAANGELEGDToen Patrick Janssens, eertijds burgervader van Antwerpen, een tiental jaar geleden de ‘werf van de eeuw’ aankondigde, kon niemand vermoeden dat hij niet de omvang van de werken maar de duur ervan bedoelde. Goed een decennium later is het einde nog lang niet in zicht. Janssens zelf hangt alweer veilig ‘in de (voetbal)netten’, en geen hond die nog wakker ligt van zijn vermeende academische kwaliteiten als stadsvernieuwer (of was het toch -sloper?).
Een doctoraat aan de London School of Economics strandde in een voorbarige writer’s block en ook zijn doortocht aan de KUL en de UA eindigde, niet ongestraft, op de penaltystip van het Fenixstadion. De supporters van Genk schrokken zich blauw! Wacht tot ze blaas Janssens beter leren kennen: wit zullen uitslaan, van woede. Blauw en wit? Dat zijn toch de Genkse kleuren, niet?
Ondertussen ziet het er naar uit dat de heraanleg van Antwerpen écht grondig gebeurt: elke straat wordt gelijk twee keer aangelegd. De Minderbroedersrui, de de Keyzerlei, Plantinkaai, Brederodestraat … en natuurlijk de Nationalestraat kan er van meespreken. Een handelaar verontschuldigde zich met een kattenbelletje bij zijn klanten en voegde er groenlachend aan toe: ‘We krijgen voor de tweede keer een nieuwe straat!’. Of het gespikkeld ziekenhuisvloerke de trams nu weldegelijk aankan, blijft de vraag. Hopen maar dat de arbeidende Polen, Bulgaren en andere allochtone proleten het beton eindelijk volgens de regels van de kunst hebben leren gieten. Wat een verspilling toch allemaal!
De kans is nochtans reëel dat wanneer morgen een of ander regeerakkoord wordt voorgesteld het codewoord bezuinigen heet. Maar dat zal dan voor U en mij gelden, niet voor onze bestuurders die van langsom meer uitblinken als knotsgekke imitatoren van lieden die wél een visie hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *