ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1152 Hfd – 't Scheldt

1152 Hfd

…  was er sprake van een slordige 80 miljoen, die enkele maanden later al 100 miljoen werden. En vermits onconventionele gebouwen altijd duurder uitvallen dan gepland (denk aan het ‘nieuwe’ Antwerpse gerechtsgebouw, van 80 naar 220 miljoen ging het daar) hebben we het einde nog niet gezien. Terzijde : de provincie heeft een jaarlijkse begroting van ca 260 miljoen.Aangezien de Provincie dankzij het Vlaamse Regeerakkoord ongeveer gehalveerd wordt, in bevoegdheden, in mankracht én in financiële middelen rijst bij ons alvast de vraag of dit wereldvreemd clubje zal kunnen doorgaan met deze waanzinnige uitgave. Best grappig: ze breken hun bestaand gebouw af, houden er eerst nog een feestje of zes, en als ze een nieuw willen zetten blijken de centen er niet meer te zijn.

Strategen zijn het wel, onze bestendig afgevaardigden. Kent U er één van? Al gehoord van Bruno Peeters? Rik Röttger? Inga Verhaert?
Men vraagt zich af hoe een degelijk politicus als Ludwig Caluwé in dit clubje verzeild geraakt is.
Muisstil zijn ze nu  rond hét nieuwe Provinciehuis. Op 31 juli stond er wel een interview met deputé Luc Lemmens in Gazet van Antwerpen. Deze vriendelijke man stelde dat het gebouw er gaat komen, want het is al gegund. Zozo. Hij gaf wel toe dat het te groot ging zijn voor het toekomstige legioen provinciale ambtenaren. Afwachten wat de rest van de bestendige deputatie ervan vindt.Over waanzinnige uitgaven gesproken: het nieuwe logo voor de provincie (een driehoek – symbool van de loge, obediënt Andries Kinsbergen begon met deze traditie – in 26 soorten bruin – een kleur gelijk een andere – ) kostte… 2 miljoen euro, lezen we in het verslag van de Provincieraad van 30 april 2014 (vraag 6/1), waarbij dan nog eens 950 000 euro komt voor de communicatie.
U leest goed: drie miljoen euro!
Allemaal normaal, kirde sp.a deputé Inga Verhaert. Zij is trots om uit de provincie Antwerpen te komen en dat mag best worden geassocieerd met het provinciebestuur gilde deze geblondeerde dame het uit. Dat hadden we echt nodig, daar zat iedereen op te wachten.
Provinciaal nationalisme om een overbodige structuur in stand te houden.Een andere pittige uitgave van ons Provinciebestuur: 1 miljoen euro subsidie voor een… kunstbrug op De Schorre. Dan kunnen de swingende Tomorrowlanders alles ook een beetje van de hoogte bekijken. Ze zijn toch graag high. Aangezien de bestendige deputatie voor 40 000 euro gratis tickets krijgt (moeten dergelijke voordelen in nature niet belast worden? Misschien eens aan Karel Anthonissen vragen…), mag er wel een tegengeste gebeuren…Tegenover uitgaven staan inkomsten. Wel, om dergelijke maffe uitgaven te dekken stelt men dan onder meer het Sterckxhof te koop voor 5 miljoen. U leest het alweer goed; men gaat patrimonium verkopen om een logo en een kunstbrug van Arne Quinze (zijn ereloon bedraagt 270 000 euro) te betalen. Het logo + de communicatie kosten zowaar meer dan de helft van wat men voor dat mooie Sterckxhof (en haar ooit vermaarde inmiddels opgedoekte Zilvermuseum) hoopt te krijgen…
Staat ook te koop: het Dominicanenklooster aan de Provinciestraat. Ging een buurthuis worden… nooit iets van gekomen… voormalig deputé Marc Wellens ging ervoor zorgen. Gulle Marc – inmiddels op pensioen, nog steeds genietend van zijn 24 maanden uitkeringsvergoeding – kocht het ding voor 1,6 miljoen, is nog nooit iets mee gebeurd. Betalen ze al belasting op Verkrotting & Leegstand? Wellens geniet nu dus van zijn pensioen, het klooster van de verkrotting.Werd reeds stilletjes opgedoekt: het Diamantmuseum. Miljoenen stak deputé Frank Geudens er indertijd in, nu gesloten en het gebouw netjes terug overgedragen aan de Zoo. Die viel achterover van verbazing, stamelde ‘merci voor de renovatie van het gebouw’ en stak er haar bedienden in.
Bij de kosten van het Diamantmuseum moet ook de twee miljoen schadevergoeding geteld worden die de Provincie moest betalen omdat ze een privé-collectie liet jatten. Toenmalig directeur en toenmalige vriendin Sabine D. van toenmalig deputé Frank Geudens (haar achternaam rijmt op Penissen, maar zo heet ze dus niet!) mocht blijven na haar de blunder (alarminstallatie niet opzetten). Twee suppoosten werden ontslagen.
De sp.a, de partij van de kleine man, inmiddels de kleinste socialistische partij van Europa.
Hoe zou dat toch komen? En om u helemaal op stang te jagen; de Provincie acht het toch ook nodig om subsidies te geven aan… politieke partijen. Wij haalden volgende gegevens uit hun website: ‘De politieke fracties krijgen in 2014 de som van 235 000 euro, de politieke partijen vertegenwoordigd in de provincieraad/politieke organen’ zoals het heet krijgen 705 000 euro. Samen dus bijna een miljoen euro. Meer dan de gehandicapte kindjes van de Provincie krijgen. Er zijn zo van die prioriteiten, weet je wel.Het wordt tijd dat de Provincie volledig opgedoekt wordt.Zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *