ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1152 Even – 't Scheldt

1152 Even

CITAAT I: BETOGING IN DEN HAAG

Rob Hoogland in De Telegraaf: “Voor mij is er maar één manier waarop tuig dat de rechtsorde ondermijnt dient te worden aangepakt: met harde hand”.

Die het geluk heeft leidt de bruid ter kerk

CITAAT II: WERVING COSTA-CRUISES

De Italiaanse cruisemaatschappij Costa (die van de schipbreuk…) verstuurt wervingsbrieven voor een cruise. De brief begint met: ‘Dat de Italiaanse rederij fantastische cruises aanbiedt…’ Dat zal wel. Een éénmalige ervaring zelfs!

Sinjoor

Kattenkinderen muizen wel

CITAAT III

Rob Hoogland in De Telegraaf:Marokko is overwegend soennitisch, Gaza is overwegend soennitisch… en weet je wie er ook soennitisch zijn? De barbaren van ISIS die zich in Syrië en Irak aan gruwelijke oorlogsmisdaden schuldig maken. Onthoofdingen, het uitrukken en tentoonstellen van harten, grootscheeps executeren zonder enige vorm van proces: ze deinzen voor niets terug.”

Men ziet aan de bruidleider wel, wat bruid het is

JUIST

En dat is er nu eens recht op zie ! Ergens  in Wallonië staat een groepje stadsarbeiders een sigaretje te roken aan een bloemenperkje waar ze onkruid moeten wieden. Op de rugzijde van hun werkkledij staat een mooie Vlaamse Leeuw geborduurd. Een passerende Brusselaar fronst de wenkbrauwen. Enigszins geïntrigeerd door dit beeld, vraagt de Brusselaar: ‘Waarom staat er een Vlaamse Leeuw op uw werkkledij?’ Waarop de arbeiders antwoorden: ‘Dat is onze sponsor’.

Katelijne

De derde man brengt de spraak aan

IEDEREEN BETAALT I

“Beste redactie, ik zag de spotprent van Manten en ik dacht dat ‘t Scheldt geen seniorenkrant was, want dan zou ik de spotprent nog begrijpen, maar een weekblad dat de actualiteit kritisch tegen het licht houdt. Het is niet meer dan logisch dat iedereen betaalt voor het vervoer dat ie gebruikt. Ook de ouderen, die zogezegd zouden moeten verrekken. Die ouderen hebben gewoon geluk gehad dat de ‘p-sp.a‘ (de pseudo-socialistische partij-anders) dit cadeautje een decennium lang heeft kunnen volhouden op de kap van niet-ouderen die moesten verrekken door wél te betalen. Nu keren we tenminste terug naar een echte sociale verdeling (waarbij er gerust vermindering mag zijn voor de verrekkenden-onder-de-mensen). Misschien zijn er zelfs véél 65-plussers die dit wel plezant, maar absoluut niet normaal vonden én juist daarom op de n-va stemden? Ik ben teleurgesteld in deze spotprent (en dat heb ik niet snel bij uw krant).”

Mvg, Bruno VC

***

IEDEREEN BETAALT II

Beste Bert, Ik vind dat iedereen die het openbaar vervoer gebruikt moet betalen, daar is toch niets onmenselijks aan?

Mvg, Erik D’hamers

Er is geen pot zo scheef of er past een dekseltje op

IEDEREEN BETAALT III

Beste redactie, ik ben geen abonnee want kan het mij momenteel niet erg veroorloven, doch hier mijn reaktie op sommige uitlatingen betref-fende ‘iedereen betaalt’. Je moet de tram (gelijk welke) maar eens nemen om te zien wie eigenlijk de parasieten in onze samenleving zijn en het zijn echt niet de eigen mensen die dit apenland hier duchtig uitzuigen. Het zijn de aangespoelden en de zogezegde asielzoekers die hier nog geen moer hebben bijgedragen laat staan gewerkt. Ze stappen op met de handen in de zakken en laten zich op lege stoelen neerploffen alsof ze afgemat zijn van een ganse dag werken… onmiddellijk steken ze dan de nodige kabels in hun kop om toch maar zeker nog wat lawaai in hun ‘hersens’ te injecteren en opstaan voor oude mensen al of niet met een stok is niet aan hen besteed. Als de 65-plussers terug moeten betalen laat de Lijn dan aub een offensief van controleurs op het openbaar vervoer los. Iedereen gelijk voor de wet!! Maar dat zal wel politiek inkorrekt zijn zeker? In België toch…

Guido Van Hemel, Mortsel

Weinig hout is genoeg voor een kleine oven

Reactie van de redactie

Geachte abonnees, de pensioenen zijn zo laag dat de meesten er niet van kunnen leven. Wij blijven vinden dat het gratis vervoer voor 65+’ers een goede maatregel was.

Wie de dant trouwt om haar want, verliest het want en houdt de dant

***

Noot van de redactie: 1152 is het nummer van het gedrukte ‘tScheldt waarin dit artikel verscheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *