ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1150 Even – 't Scheldt

1150 Even

VOLKSWEERKUNDE     Vroeger was het vooral in Vlaanderen een volksgebruik: kandidaat trouwers brachten weleens eetwaren naar de clarissen, die als tegenprestatie voor goed weer moesten bidden.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds.***Als augustus zonder regen henengaat, de koe maar mager voor de kribbe staat***CITAAT I     Het (linkse) dagblad De Volkskrant gaf een nieuwe definitie van het woord/begrip islam (16/7). ‘Gangsterislam is uitdaging voor Europa’.***Wie niet wil bestolen worden, die moet zijn huis sluiten***LEZERSVRAAGSinds wanneer is de VLD een democratische lijst? Sinds ze hun eigen voorzittersverkiezingen vervalst hebben om Jean-Marie Dedecker bui-ten te gooien? Of is het sinds Verhofstadt de waarheid spreekt? Of sinds De Gucht zijn belastingen correct betaalt?’Ghislain B.***Van wijze ouders komen wel zotte kinderen voort***HOLLANDSE EN TURKSE BOYCOT MISPLAATSTE VLAAMSE BOYCOTTwee supermarktketens in Nederland, Hoogvliet en Jumbo, hebben besloten alle producten uit de Israëlische nederzettingen te weren. Dat bericht Trouw.
In Turkije halen supermarkten Coca-Cola uit de rekken : deze firma wordt ervan verdacht Israël financieel te steunen.
Hier riep VB-er Filip de Winter op om de supermarkt Lidl te mijden: die verkopen te veel halalproducten. Zou VB niet beter protesteren wegens het afschaffen van het gratis tram- en busvervoer?Sinjoor***Schoon voordoen is half verkocht, maar ’t heeft er veel in druk gebrocht***BOURGEOIS I DISCRIMINEERTSmeert Geert Bourgeois als kersvers Vlaams minister-president zijn boterhammen met harde haat? Het afschaffen van alles wat gratis is raakt de allochtone gemeenschap diep. En niet langer meer en meer kindergeld voor elk volgend kind. Oei, nu moeten sommige kroostrijke gezinnen wel op rooftocht. Betalen voor water, voor stroom, ja zelfs voor het openbaar vervoer, dat zijn de Berbers en de Ottomanen hier niet gewend. Alhoewel ze zich nooit verwend voelen, zijn ze het wel en dat heeft Geert Bourgeois in al zijn potige punctualiteit serieus over het hoofd gezien.
Schande hoe onze geliefde gasten deze Vlaamse schraperigheid zo hardvochtig moeten ondervinden. Iedereen gelijk voor de wet geldt immers toch enkel voor wie die wetten respecteert? Of is Bourgeois te burgerlijk om inburgering te begrijpen?Pimpernel***Waar de zuinigheid huishoudt,  groeit spek aan de balk***Twee maten, twee gewichtenOp de Nederlandse televisie vertelde de smakkende allesweter Maarten van Rossem in een aflevering van ‘De Slimste mens’ dat het katholiek geloof zijn beste tijd wel heeft gehad, sympathieke paus of niet.Misschien niet zijn slimste smakeloosheid, maar tekenend voor een aantal Westerse intellectuelen dat nog steeds niet in het reine is met het geloof uit de eigen jeugd. Het is trouwens opvallend dat er in het algemeen zelden commentaren opduiken over de statistisch beangstigende hoeveelheid aanslagen op christenen en hun kerken in de islamitisch gedomineerde streken.Er gaat werkelijk geen dag voorbij zonder dat andersgelovigen daar worden vernederd, beroofd, mishandeld, verdreven of vermoord.Het taboe op het veroordelen van islamitische terreur is echter immens.Op de VRT heeft men het meestal over ‘moslimrebellen’ of ‘soennitische verzetsstrijders’ en niet over de barbaarse bendes die ISIS of Boko Haram in wezen zijn.Enkel Mia Doornaert schreef recent in de Standaard een opiniestuk over de ‘spirituele kortsluiting tussen werelden met een heel verschillend cultureel-religieus DNA’.Tegelijkertijd zegt ‘topvrouw’ – zulke woorden mogen we toch niet meer gebruiken? – Mieke van Hecke in Het Laatste Nieuws dat een hoofddoek in het katholiek onderwijs voor haar geen bezwaar vormt.Eindigt de discriminatie van alles wat de christelijke wortels van onze samenleving vormt dan nooit?Als Alain Finkelkraut het in ‘Ongelukkige Identiteit’ heeft over het feit dat Frankrijk bezig is zichzelf te vergeten, schrijft men in Humo denigrerend over deze mondige en moedige denker: ‘De arme man heeft het idee dat alles wat hem dierbaar is hem wordt ontnomen’.Haten opiniemakers met een klein geschapen mening dan zo erg het grootse dat buiten henzelf ligt ?   Johan Steels        ***

zwarte pieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *