ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1149 Even – 't Scheldt

1149 Even

CITAAT IVOETBALCOMMENTAAR OVER BIJTENDE SJOTTERSEphimenco: in Trouw:

‘We willen niet graag worden herinnerd aan wat we ooit waren, dat wil zeggen, volgens de evolutieleer, een aap. Een harige Bokito die met zijn tanden het vlees van de vijand probeerde te verscheuren om er vervolgens met zijn vrouwtje vandoor te gaan’.***CITAAT IIOVER SIEGFRIED BRACKEKaaiman in De Tijd:
‘Een achterbaks huichelaartje dat als zogenaamd onafhankelijk journalist onder een schuilnaam voor een politieke partij werkte, later overliep naar een andere partij met een radicaal tegengesteld programma, en dat zich graag liet verwennen door politieke lobbyisten met een duistere reputatie. Benieuwd of hij ook de Belgische driekleur, die deze dagen alom zo wappert ‘een vod’ zal noemen’.***Als een oude schuur brandt, is er geen blussen aan***SENAAT OF VUILBAK?De Senaat, een instelling waar vroeger alleen maar verstandige, respectvolle mensen deel van uitmaakten, blijkt nu een verzameling van politiek uitschot te herbergen. Naast de eerder in dit nummer vermelde Ann Brusseel zetelt daar ook Jacques de Gucht, ex-Open Vld-er en Noordzeenaaktbaadster Annick de Ridder. Verder de minus habens (mv) van de sp.a Ingrid Lieten en de import-Turkse Güler Turan.
Het is een fraai zootje.
Moet het begrip senator geen andere definitie hebben?
Adriaan van Gansen***Eerst lokkebrood, dan stokkebrood***Zweverig gezwetsHet Vlaamse onderwijs behoort tot het beste en onze kindjes behoren tot de slimsten van héél de wereld. Daar heeft Pascal Smet voor gezorgd. Wie dat niet gelooft: den hoek in! Onze koters zijn zó slim dat ze op school zelfs niets meer moeten leren.Feitenkennis is ballast! Krijg je trauma’s van. Basisschool Heilige Familie in Schaarbeek (moeten we nog meer zeggen?) laat de ukjes van 8 daarom vrijblijvend filosoferen, een bezigheidstherapie in samenwerking met vzw Initia. Inge Duytschaever van de vzw heeft het treffend gezegd in De Standaard van donderdag 26/6.  ‘Het slechtste wat je kunt doen, is elk hoofd volstampen met kennis’, fulmineerde ze in onwe-tendheid. Filosoferen moeten ze doen!Filip Buekens, prof. filosofie, is het daar niet mee eens. Volgens hem levert dit enkel zweverig gezwets op. Allez nu! Wat durft die Filip nu zeggen? Tot wat een angstaanjagend gebrek aan feitenkennis kan leiden, kon men de dag daarop al lezen in dezelfde gazet. Vrijdag is im-mers Abou-Jahjah-dag, de in Libanon aan lager wal geraakte moslimidioot die zijn dwaasheden dan maar terug in Vlaande-ren komt verkopen en er nog een uitgever voor vindt ook! Jahjah vindt dat ‘blanken’ politiek correcter moeten zijn dan ‘kleurlingen’.
Wie hier trouwens een vleugje racisme in wil zien:  den hoek in! Waarom dat zo is? Wel, vanwege de kolonisatie en de discriminatie en de slavernij. Klaarblijkelijk is Jahjah het feit’ vergeten dat de slavernij mee georganiseerd werd door het soort kameeldrijvende karavaan-islamieten waar hij nu zo nostalgisch naar opkijkt!
Nee, dan was het gefilosofeer van Fanny (8 jaar) in de Heilige Familie toch een stuk wijzer. Fanny zei dat denken beter lukt als het minder warm is. Volgens haar zijn ze ‘in Groenland veel slimmer dan hier’.
Het volstaat deze redenering gewoon door te trekken…Brabo***ZwartgalligEen lezer maakte ons attent op het feit dat in zijn gemeente Kalmthout steeds meer exotische medemensen in het straatbeeld opduiken. Dat is men daar niet gewend. Aan de toegenomen inbraken en diefstallen inmiddels wel, als je aan zoiets ooit kunt wennen uiteraard.Waar ze al langer de nodige verbruining meemaken is op de Antwerpse Linkeroever. Jaren geleden begonnen daar de verhalen de ronde te doen over uitgebroken vloertegels en weggenomen deurklinken in de sociale woningblokken. Gestolen boodschappenkarretjes die uit de ramen werden gekieperd. Ongedierte dat op het vuilnis afkwam. Slagen en verwondingen in de gezellige familiale sfeer. Kabaal tot bij het ochtendgloren. Junglemuziek die de telefoongesprekken van de buren onmogelijk maakte. Op hun beurt telefoongesprekken ‘bij hen’ die megafoonallures aannamen. Geurhinder in de gangen. Als een blinkend kind vroeg: ‘Papa, ik heb in de lift gekakt, is dat erg?’, dan antwoordde de asiel zoekende vader opgelucht: ‘Beter dan in je broek, jongen’. Opengewrongen spaghetti-bokalen in de trapzaal. Weggehakte muren om dichter bij de familieleden in de flat ernaast te zitten. Gelukkig zijn er via Woonhaven nu conciërges geplaatst om asociale onruststokers op hun plaats te zetten. Zien we het te zwart in of komt het toch nog allemaal goed met onze multiculturele samenleving ?We willen in elk geval sowieso niemand de zwarte piet toespelen, want ook dat mag dus niet meer.
Johan Steels***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *