ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1148 Act II – 't Scheldt

1148 Act II

ACTUEEL II

Lezersreactie

Geachte, Is het niet zo dat de kenners binnen de Vlaamse beweging eerst nogal wat lof uitgebazuind hebben over deze Peter de Roover (wat steekt er in een naam?).
Dat de Vlaamse Beweging een beweging van het volk is, is niet juist. Het zijn een aantal intellectuelen (?!) die zich naar de toekomst belangrijk zien en zagen en, mits een gestichte vereniging, waarin ze het volk nodig hebben, zich op de voorgrond stellen en zich belangrijk, en sommigen onmisbaar acht(t)en.
PS Mijn ma, als dochter van een Franse, kende in Brugge de situatie van Joris van Severen zeer goed. Franse bourgeois-opvoeding, niet ge-interesseerd in het volk als dusdanig, maar het volk nodig hebbende om zich te kunnen manifesteren en dus te willen laten uitschijnen belangrijk te zijn.
PS De poesjenellentroep in Laken is hier een stichtend voorbeeld van. Veel van de huidige zieners, kenners en weters, zijn in hun doen net als de De Roovers en de Drabbes. Het volk dat ze nodig hadden, hebben ze LELIJK bij de neus gepakt. Dat er ook nog een stuk Vlaamse pers hieraan meegeholpen heeft, werd bewezen door lezersbrieven die (’omwille van teveel copij, of niet relevant, of niet actueel, enz.’) niet werden gepubliceerd ondanks het feit dat men er prat op gaat alle lezersbrieven te publiceren. Als spreker op IJzerwake vooraan de jaren 2004 of zo, vroeg iemand van een weekblaadje mijn spreektekst. Dat deze persoon, enkele dagen later, slechts 15 woorden van mijn toespraak wist af te drukken in het weekblaadje, bewijst wat ik hierboven al stelde. Het clubje denkt voor jou, en als ze je nodig hebben, gaan ze het zeggen.
MVG Marc L.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *