ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1147 Act IV – 't Scheldt

1147 Act IV

ACTUEEL IVMALLE DRABBE

Karl Drabbe, uitgever bij Pelckmans, haalde in het internetblad Doorbraak uit naar de overbodige en zelfs ‘afwezigeVlaamse Beweging. Rondvraag leert dat deze onbekende veel bekenden onder zijn ‘vrienden’ telt, tenzij dit woord aan betekenisinflatie onderhevig is. ‘Kwispelende Karl’ wordt hij genoemd, deze dappere kleine uitgever.
Een kring van neo-intellectuele zelfbedruipers wilde ooit een ‘doorbraak’ forceren in het volgens hen vermolmde nationalistische discours. Met de centen van de Vlaamse Volksbeweging eigen accenten leggen ter streling van het opgefokte ego leek een leuk idee.
Meer multiculturele klanken, minder ‘vod-symboliek’. Meer meer-verdieners, minder armoe zaaiende militanten. Lepelend in de betere restaurants om met versleten opiniemakers het nieuwe Vlaanderen uit te tekenen blijkt een kolfje naar de hand van deze Drabbe.Nog leuker: op de eerste rij bij zijn boekpresentaties over de blinkende bol geaaid worden door de tenoren van het Nieuwe Nationalisme. En wijsheden twitteren als een beschonken kanarie. En swaffelen met een gezwollen adressen-app. Meestal loopt de onversaagde publicist aan de hand van Jean-Pierre Rondas, een bleek orakel dat nooit klare wijn schonk over zichzelf toen hij nog bij Radio Klara wat auditief behang produceerde.Peter de Roover, de onprofessionele doodgraver van het weekblad Punt, is nog zo’n kompaan. Samen met enkele mindere goden in hun kielzog wordt er graag zo ongepast mogelijk uitgepakt met hun vermeende invloed binnen de N-VA. Deze verlichte Vlamingen zijn uiteraard veel belangrijker dan de Beweging van het gewone Volk. Dat wilde Drabbe gewoon even kwijt. Meer niet.Johan Steels***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *