ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1144 Act I – 't Scheldt

1144 Act I

… goedgezind. Hij rolde de reclamewereld binnen en werd schathemeltje rijk! Tot het noodlot onverwacht op de deur bonkte … en meteen snoeihard! Zijn zoon Mathias maakte (stomdronken?) een dodelijke tuimeling in een keldergat.Hij verkocht zijn aandeel in DuvalGuillaume, zijn reclamefirma, en poogt sindsdien de tijd te doden met … ‘therapeutisch schrijven’. Een beetje naam en een forse beurs volstaan dan om bij de GvA terecht te komen. Wekelijks mag hij het weekendmagazine Citta openen met z’n column ‘Loyola’. Daarin poogt hij het alledaagse leven op en rond het Conscienceplein te evoceren.Guillaume’s stukjes worden gelezen zoals veel te lang gekookte spaghetti gegeten wordt: met lange tanden. De zoetsappige clichés vliegen je als stekelige muggen om de oren! Maar van dergelijke tergende onwetendheid krijgt men kippenvel! In de Citta van 31 mei schrijft Guillaume: ‘De Jezuïeten hebben hun kerk gebouwd met weinig oog voor het omliggende stratenpatroon’.

De Heilige Ignatius moet zich drie meter dieper het graf in hebben gedraaid! Conscience zelf zat trouwens al jaren bezorgd de grond in te kijken.Voor het Barokke stratenpatroon, dat de gevel van de kerk slechts mondjesmaat prijsgeeft, komen ze van ver naar dit ‘stukje Rome in Antwerpen’ kijken. Wie heeft hier dus ‘weinig oog’ voor ‘wat’?
Eén cliché blijft wél overeind, waarschijnlijk omdat het de waarheid is: BoBo-keizers mogen zich opblazen als waren ze Maggie De Block zelve, intellectueel blijven het schriele scharminkeltjes van niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *