ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1138 Even – 't Scheldt

1138 Even

VOLKSWEERKUNDE     Als mei de wei laat verwelken, zul je de koe met een vin-gerhoed melken. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Waait in mei de bloem door ’t veld, rijke oogst wordt dan voorspeld***AANSPORING TOT MOORDVeras je mama met een leuk fotocadeau van my photobook! 

Zit jij dit jaar opnieuw met de handen in het haar voor een origineel moederdagcadeau? Kleine tip: mama’s zijn dol op persoonlijke geschenken…
De makers van reclame-slogans gaan nu toch wel een stapje te ver, zomaar aansporen om je mama te verassen…
Bij de aankondiging zelfs een aanbeveling van Flair, u weet wel: het weekblad voor gefrustreerde, alleenstaande gescheiden vrouwen.
Het verstandelijk peil van de reclamemakers is sinds jaar en dag een probleem. De gladde grapjassen kennen onvoldoende onze taal maar dat belet hen niet hun bedenksels los te laten op het jammer genoeg goedge-lovige publiek.
Sinjoor***Een bok blijft bok, ook al onthaalt gij hem op saffraan***JIHADISTEN     De Nederlandse staatsveiligheidsdienst maakte op 23/4 bekend dat twee Nederlandse oorlogsvrijwilligers-jihadisten zijn omgekomen bij zelfmoordaan-slagen in Syrië.
Een strekkend voorbeeld voor de allochtoonse jihadisten die uit België vertrokken?
Adriaan van Gansen***Als de bak leeg is knort het varken***RANZIG OF VUNZIG?     De redactie van Knack vond het nodig een uitgebreid interview met Yves Desmet te publiceren ‘Ik ben een loftsocialist’, zegt Desmet van zichzelf. Hij is die fameuze hoofdredacteur die bij een reorganisatie (ontslagen) partij koos voor de directie en zijn collega’s-journalisten in de steek liet.
Yves Desmet betitelt ‘t Scheldt als ranzig. Ooit deed Rik van Cauwelaert dat vóór hem.
Een trouwe lezer schrijft ons dat ranzig nog best meevalt als scheldwoord.
Helemaal anders dan de betiteling die deze lezer geeft aan de kaviaarsocialist Yves Desmet: vunzig.
Sinjoor***
Uit een kwaad ei kwam nooit een goed kieken***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *