ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1137 Even – 't Scheldt

1137 Even

Men rijdt naar de hemel niet in een koets

 ***VOLKSWEERKUNDE     Potten honig, rij aan rij. Dat is de opbrengst van een zwerm bijen in mei. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Wie jong spaart lijdt oud geen gebrek***‘KRAAM OP!’     Consternatie alom toen super-schepen Liesbeth Homans (N-VA) de boodschap ‘Foorkramers, kraam op!’ de wereld intwitterde. Arrogantie van de macht? Gaat het hier dan niet over hardwerkende Vlamingen?

Als we mogen geloven wat er in de wandelgangen steeds luider opklinkt, dan lijkt het wel alsof Homans zelf is opgekraamd.
Op massa’s statutaire vergaderingen blinkt deze Antwerpse OCMW-voorzitster uit door een hautaine afwezigheid. Niet enkel raadsleden van de oppositie morren hierover.
Ook in andere raden van bestuur waar Homans deel van uitmaakt begint men haar warempel te missen.
Sinds haar mondhoeken niet meer zo laag hangen en ze een heuse ‘rock and roll’-levensstijl is gaan ontwikkelen kan het haar allemaal veel minder schelen.
Met haar hoofd bij de Vlaamse regering van na 25 mei en met haar hart wagenwijd open voor al wat een single belieft, trippelt ze teugelloos en met volle teugen door het politieke landschap.
‘Poedert ze nu vaker haar neus of hangt er poeder aan haar neus?’, vragen enkele boosaardige collega’s zich fluisterend af. Vuige roddels over een grote dame?
Of begrijpelijke kloppende kwetsuren van kneusjes?
Of is er meer aan de hand ? Wat weet zij over de levenswandel van de Grote Leider dat ze zich zoveel kan permitteren binnen de N-VA? Bouwt ze haar toekomt op zijn verleden?
Leve de regering Liesbeth I.Johan Steels***Als het geld op is, is het kopen gedaan ***‘EK GENIET…’     Ek geniet ‘t Scheldt en wat ek hier kon lees. Ek raak nou ouer, oor die 70 jaar, en skaal af. U kan my naam maar verwyder. Dankie nogtans vir die glimlaggies wat ek deur die jare kon geniet.Johan Willemse Afrikaner Kultuurleier***Zulk jong, zulke stronk***CITEREN     Elke krant verwees naar ‘t Scheldt in de berichtgeving over Karel Anthonissen versus Karel de Gucht. Wij werden zowel vermeld als ‘Vlaamsgezind’, ‘satirisch’, ‘extreemrechts’, ‘ranzig’…Alleen ’t Pallieterke vermeldde ons niet in haar artikel.En het schreef de naam van Karel Anthonissen wel verkeerd.Sinjoor***Men kan alles dood zwijgen, maar niet dood kijven***NOG EENS     Leuke poging tot zelfmoord van Prins Laurent, als we een aantal Britse publicaties mogen geloven. Wel van den hond, dat mislukte pneumonie-probeersel. Kunnen die mensen dan niets tot een goed einde brengen? Het blijft daarbij echter vooral belangrijk dat zulke Royals aangemoedigd worden. Zeker blijven proberen, had mama Paola het dikke prinsje willen influisteren, mocht ze het niet zo druk hebben gehad met haar ‘jacht’ op meer poen voor Albert II, de knorrige koning der bekroonde Belgen.Prinses Astrid drijft nu buitenshuis handel, want ze was haar rode kruis beu. Hebben ze met z’n allen teveel naar ‘Familie’ gekeken?
Koning Filip zal serieus de roede moeten hanteren en dat liefst in ware Saksen-Coburg-stijl. Zo niet raakt het operettestaatje België pas helemaal uitgezongen.Pimpernel   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *