ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1135 Even – 't Scheldt

1135 Even

VOLKSWEERKUNDE     De echtelijke staat is als de maand april: nu zonneschijn, dan storm, dan weer stil.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***April moet de aren leveren***DANK U PATRICK     Hoe zeer de sp.a-tenoren ook hun best doen om te benadrukken dat Patrick Janssens niet opkomt bij de verkiezingen omdat hij als ‘stadsontwikkelaar’ neutraal wil blijven en vooral geen valse verwachtingen wenst te scheppen, denkt de doorsnee militant daar toch anders over.
De partij heeft ‘de’ Patrick veel gebracht aan aandacht, aanzien én verloning. Nu de boel achterlaten terwijl het alle hens aan dek is, valt dik tegen voor menige rode broeder aan de basis, zo valt overal te horen. Niet dat er veel tranen worden geplengd over Janssens’ onaangename persoonlijkheid of over zijn elitaire bestuursstijl. Laten we net zomin diens ‘poetineske’ aanpak van andersdenkenden wegmoffelen in een of andere officiële huldeplooi aan Patrick. Van één ding kunnen we echter zeker zijn: hij zou als   burgemeester of als nationaal partijvoorzitter nooit halfnaakt het water induiken of in een pandapak van een podium komen duikelen. Populistisch of niet, Bart de Wever (N-VA) scoort met zijn practical joke ongetwijfeld bij de volgelingen, maar zal hiermee de twijfelaars alvast niet van hun twijfel hebben verlost. Ook dat hoort men.
Zelfs een panda die Latijn spreekt blijft immers een panda.Johan Steels***Gelegenheid maakt genegenheid***REDELIJKE ROELAND     Op facebook deze bijdrage van Roeland van Walleghem: In een aankondiging zie ik dat Lionel Vandenberghe als spreker voor de Van der Hallendag werd uitgenodigd.
In de Vlaamse Beweging kampen sommigen blijkbaar met een zelfvernieti-gingsdrang! Wat komt die links-liberale spiritist daar doen?
Het spel om zeep helpen, zoals hij met de IJzerbedevaart heeft gedaan?***CHARKAOUI BAZELT     Charkaoui doet het weer! Naima Charkaoui, de Marokkaanse kruising tussen Annemie Turtelboom en Lutgart Simoens, laat van zich horen. Nederlands kent ze als de beste, althans naar de vorm. Inhoudelijk blijft er werk aan de winkel. Voor een vriendelijke pers is ze bruggenbouwer; in werkelijkheid heeft ze meer weg van een oosterweel: door niemand gewild en zo weggestemd in een referendum.
Bovendien wil je niet weten waar haar tracé loopt of, erger nog, waar haar Hollandse knoop zich zou ophouden. Als directeur van het overbodig Minderhedenforum (neefje of is het nichtje?) van het Centrum met de lange naam), houdt ze het deze zomer gelukkig voor bekeken. Spijtig genoeg trekt ze nog eens van kamelen-leer tegen het Vlaams onderwijs. Stijn Baert, onderzoeker aan de allochtoonvriendelijke Univ van Gent kon niet meer rond de cijfers heen, wat op zich al een wonder mag heten!
De reden van de achterstand bij allochtonen’, zo kon hij nog net uit z’n mond krijgen, ‘is aan hun allochtoon-zijn te wijten’.
Aan henzelf dus! Jongens zouden wat te los gelaten worden. Dat kon trouwens al menig autochtoon ondervinden, al betrof het in casu meestal alleen de handjes. En meisjes worden nog te vaak het huishouden ingeloodst. Enfin, zaak gesloten, denk je dan? Integendeel! Het moet nog beginnen. Want daar is Charkaoui die heel haar lijf pardoes op de tenen van het Vlaamse onderwijs laat ploffen. ‘t Is de schuld van het onderwijs, stamelde ze alsof ze door de maatschappij, die haar salaris betaalt, alweer langs achter genomen werd.
Fantastisch toch hoe zij aperte evidenties steeds weer weet om te keren en anderen de schuld te geven.We zullen haar nog missen! Brabo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *