ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1135 Act III – 't Scheldt

1135 Act III

* Met de traditie om mensen vlak voor feestdagen te ontslaan, is het bang uitkijken naar Pasen voor het voetvolk. Dan moet de directie ook minder cadeautjes – trouwens alleen voor vaste contracten! – uitdelen. De hoge heren hebben eieren voor hun geld gekozen. Of liever: geld voor hun eieren. Voor het geld de Frut verkwanseld aan Corelio?

De redactie van Het Nieuwsblad komt trouwens naar Antwerpen en daar zijn nu al niet genoeg stoeltjes. Jammer, want zoals een voormalige GvA-journalist placht te zeggen: ‘C’est un bordel, mais c’est le notre’.
Een zekere Luc van Loon zal wel in zijn vuistje lachen. Twee keer zowat 20 miljoen frankskes om op te rotten – een keer bij Het Belang en een keer bij GvA – en nog steeds op de pay roll van Het Laatste Nieuws. Oh, en net als Karel de Blauwe is de junior al van een postje verzekerd.
Ach, het kan nog altijd erger. Bijvoorbeeld Tom Lanoye of Kristien Hemmerechts als hoofdredacteur…
DB
, Antwerpen * Decennialang was GvA een Vlaamse en katholieke krant. Dat was een doorn in het oog van de aanhangers van mei ’68 en de progressief weldenkenden in Vlaanderen.
En alzo kwam er de putsch via Steve Stunt. Meteen was dit het einde van de redactionele vrijheid van deze krant. Ook voor mij was dit het signaal om de Frut vaarwel te zeggen en geen krant meer in huis te halen. GvA werd politiekcorrect, anti-Vlaams en regimegezind.
Het meest walgelijke dieptepunt was toen Roger van Houtte werd kaltgestellt door Luk Rademakers. Figuren zoals een Lex Moolenaar hadden ‘Patrick’ als afgod.
Was het dan verwonderlijk dat men in Antwerpen sprak over de Gazet van Janssens ipv over de Frut?
Er is geen onafhankelijke krant meer. Het is één pot nat: De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad, enz. Ze zijn allemaal belgicistisch, anti-Vlaams, politiekcorrect en lijden in grote mate aan oikofobie. Hun gejammer is hypocriet en komt jaren te laat.
En ter zijde: de bijzonder lage kwaliteit van de schrijfsels van heel wat  – vooral jonge – journalisten toont pijnlijk aan dat, bvb op het vlak van feitenkennis en bronnenonderzoek, zij de stiel dikwijls onwaardig zijn.
In het creëren van inhoudsloze hypes kennen zij echter hun gelijke niet. De waan van de dag is meestal hun specialiteit. Arm journalistiek krantenlandschap.
Leo Van Rillaer, Deurne
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *