ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1131 Even – 't Scheldt

1131 Even

VOLKSWEERKUNDE     Het maartse groen moet men met stokken weer de grond in slaan.Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Donder in maart is een zegen voor de aard***IK HAD HET ALLEMAAL…Deze morgen zat ik op een bank in het park naast een zwerver. ‘Vorige week had ik nog alles’, zei hij. En hij ging verder: ‘Een kok maakte mijn eten klaar, mijn kamer werd gepoetst, mijn kleren werden gewassen en ik had een dak boven het hoofd’.Wat is er gebeurd?’, vroeg ik. ‘Drugs? Gokken? Een vrouw?’ Neen’, antwoordde hij, ‘ik werd gewoon vrijge-laten uit de gevangenis’…*Reactie van Yentl in brief aan de redactie:‘En ik mij maar verrot zoeken naar een betaalbare serviceflat. Bedankt voor de tip!  Yentl***Streelt gij de hond,  hij bederft uw kleed***JOIN(T) THEM…     El Diablo maakte een schitterende spotprent op het goedkeuren door het sp.a-congres over drugsverkoop. U vindt de prent op volgende pagina.***Een jonge ledigganger, een oude bedelaar***BEDANKT EDDY     Wij danken Eddy V. die ons het gedicht dat wij hieronder afdrukken, toestuurde.***Men moet zo lang kruipen totdat men lopen kan***DENKEND AAN HOLLANDDenkend aan Holland Zie ik prachtige stedenDoor immigratie naar de bliksem gaanKerken vervangen worden door moskeeënEn in mijn ogen verschijnt een traan.

Denkend aan Holland Zie ik subsidiestromenMiljoenen die naar maffe projecten gaan´t Volk laat het gelaten over zich heen komenVerdomt het om in verzet te gaan.
Denkend aan Holland Zie ik prachtige poldersOpgeofferd worden aan nieuwe natuur´t Erfgoed van jarenlang noest werkenMoet verdwijnen en dat vind ik zuur.
Denkend aan Holland Zie ik ouden en ziekenWeggezet worden als tweederangs mensZe geven het geld liever aan de GriekenEn dat is niet iets dat ik voor mijn land wens.Denkend aan Holland Zie ik een regeringDie handhaaft het streven ‘weg met ons’Maar de bevolking houdt haar in levenEen nadenkend volk geeft zo´n regering de bons.
Denkend aan Holland Vrees ik de toekomstStraks enkel nog een Europees wingewestDe grondwet vervangen door de sharia !Is dan alles wat ons nog rest.
Denkend aan Holland Zie ik een bevolkingDie alles maar over zich heen laat gaanGeen idee meer heeft van onze rijke historieAlleen met haar persoonlijk welzijn is begaan.
Denkend aan Holland Zie ik met lede ogenOns mooie land naar de afgrond gaanAls dat gebeurt moet de Hollander niet klagenOp één miljoen mensen na hebben ze dat zelf gedaan!***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *