ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1128 Act II – 't Scheldt

1128 Act II

… de linkse kerk kennelijk behoorlijk ontzien wanneer ze zich bezondigen aan racisme. ‘Jullie doppen, zeker? Dit is mijn land en jullie komen hier profiteren. Ga terug naar Afrika!’ was één van de uitlatingen die Sien Eggers zich permitteerde aan het adres van Véronique Boulone (van Senegalese afkomst), op een avond in  het restaurant van de Bourla (januari 2012).Kan het nog erger? Moeilijk.Reageerde het Centrum met de Lange Naam van Jozef Dewitte? Neen.

Kwam er een veroordeling van Kif Kif? Neen, zelfs geen vermelding.
De vakbonden? Noppes.
Er kwamen zowaar andere Linkse Rakkers die arme Sien verdedigen. Terwijl ze een strafbaar feit pleegde.Zo haastte Bart Peeters zich om de verdediging van betrokkene op zich te nemen in een weekblad. Peeters’ hilarische theorie kwam erop neer dat dronken acteurs plots een personage kunnen worden. Dat zou een beroepsziekte zijn volgens Bart. Arme Sien. Ze kon er niets aan doen…En Stijn Meuris dan.
Op 29 januari terug schold die in de trein een vrouw van vreemde afkomst de huid vol omdat mijnheer niet tegen het gehuil van haar baby kon. Even stond het bijzonder gênante filmpje (gemaakt door een student-journalist) op de site van Het Laatste Nieuws, vergezeld van ronduit pijnlijke getuigenissen van andere reizigers.Mijnheer Meuris ging onder andere betrokkene van de trein laten zetten (leuk, in deze koude, met een baby die misschien ziek is), en onze fijne Stijn telde dreigend van tien tot nul (hetgeen lang duurde, hij sprak Limburgs Engels, na een minuut was hij er dan toch).Hij vond voorts dat mevrouw het kind maar wat tikken moest verkopen (ja, dat helpt als een baby weent. Daar worden ze meteen stil van).Een halve dag heeft het filmpje op de site van HLN gestaan. Dan was het ineens weg. De Republiek der Kameraden had ingegrepen.Ondertussen heeft Meuris – nu het bewijsmateriaal weg is – in Knack (uiteraard, hij schrijft voor Knack!) de kans gekregen ‘zijn versie’ te geven van het verhaal.
Zijn boodschap?
Hij beschuldigde de medereizigers van … lafheid … omdat ze niet reageerden op een wenende baby (of omdat ze wél verdraagzaam waren, tiens).Misschien zou één van de Linkse Wereldverbeteraars mijnheer Meuris eens kunnen diets maken dat baby’s wel eens kunnen huilen, en dat men daar tegen moet kunnen.
Zoals men spelende kinderen moet verdragen. En dat de buitenlandse afkomst van de moeder en haar Engelse moedertaal totaal niet relevant is.Niet tegengesproken door getuigen, niet gehinderd door de mening van het inmiddels verdwenen slachtoffer, niet gehinderd door het vervelende bewijsmateriaal, niet gehinderd door het interventieverslag van de twee treinbegeleiders wauwelt hij selectief zijn eigen versie bij elkaar.
Hij stelt zich voor als de Witte Ridder die de treinreizigers beschermd heeft tegen de Zwarte Madam met de Bedreigende Baby. Geen mens die hem tegenspreekt.Eén achillespees is zijn rommelige apologie. Het interventieverslag van de twee (!) treinconducteurs die er uiteindelijk in slaagden Meuris te doen bedaren.
Daarover zegt Meuris in Knack dat ik niet heb mogen lezen, noch ondertekenen’. Meuris is slim genoeg om te weten dat wat daar in staat sluitend bewijsmateriaal is.Vandaar dat hij zich meteen ertegen indekt. Hij doet alsof hij niet weet wat erin staat, om achteraf – mocht het toch uitlekken – te kunnen stellen dat het een fout verslag is (waarom zouden treinconducteurs liegen?).In Knack geeft hij overigens (slordigheidje, Stijn?) toe dat hij geëist had dat die mevrouw met haar baby van de trein gezet zou worden. Waar haalt hij dat recht?Terzijde: in Man Bijt Hond maakte dezelfde Meuris enkele jaren terug een filmpje, ‘de joden zijn boos’. In zwart-wit, pure stijl jaren dertig (de propagandafilmpjes van in de cinema toen), werden toen Orthodoxe Joden op de meest grove manier geridiculiseerd.
Zoals ze aangepakt werden in de meest duistere jaren van onze geschiedenis. Dit kwam (uiteraard) zéér zwaar aan bij de Joodse gemeenschap (cfr. www.joodsactueel.be) . De reactie van Stijn? ‘Ik mag lachen met wie ik wil’.Stijn is een fijn mens.
Zijn beschermheren zijn dat ook.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *