ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1124 Blatt – 't Scheldt

1124 Blatt

Nadat we onthulden dat er onder de 140 journalisten van De Standaard geen enkele allochtoon terug te vinden is en dat hun arrogante verwijten naar de werkgevers (die te weinig allochtonen in dienst zouden nemen) dus totaal hypocriet is, was er even beterschap.

In het kader van hun sympathieke jaarlijkse actie Hart voor Handicap (vroeger Sinterklaasfonds, maar aangezien de Sint zich kennelijk van racistische kaderleden bedient en bovendien met een Christelijke achtergrond door het leven moet sukkelen, greep men in) werd er een artikelenreeks gewijd aan de absolute onaangepastheid van ons openbaar vervoer voor andersvaliden. Een terechte aanklacht. En men had voorwaar een mondige allochtoon ingehuurd om proefondervindelijk deze wantoestanden aan te klagen. Mustafa Kör, rolstoelgebruiker van Turkse afkomst, deed dit uitstekend.
Op humoristische, bevattelijke manier beschreef hij o.a. de situatie bij de NMBS. Zijn verhalen la-zen zéér prettig. Na een weekje was het gedaan, en Kör (die zijn artikelen ondertekend zag met ‘medewerker’ en niet met ‘redacteur’, kwestie van zijn situatie duidelijk te houden, (koester geen illusies, makker) werd doorgestuurd.Het eindartikel werd geschreven door een Arische journalist. Ieder zijn plaats daar bij De standaard!
De Moor heeft zijn plicht gedaan, de Moor kan gaan’, stelde de dichter ooit.
Dus weg die ene allochtoon bij De Standaard. Op oudejaar vielen we van onze stoel. Er zou wéér een allochtoon aangenomen worden. Zo kondigde De Standaard apetrots aan. En wel één die wekelijks een stukje mag brengen! Is men echt op de goede weg bij De Standaard? Moet er nu een blanke plaats ruimen? Wie zou men aangenomen hebben? Iemand die verdienstelijk is, al mooie journalistieke of literaire prestaties geleverd heeft, erkend en gelauwerd wordt om zijn taalgebruik?
Neen, men heeft Dyab Abu Jahjah, uit Libanon gevlucht voor zijn ginds gemaakte vijanden, aangenomen.Met deze malloot – heeft in Libanon bij de Hezbollah gezeten, zo stelde hij zelf geregeld – valt er niet te lachen. Indertijd met leugens ons land binnengekomen (‘ikke vervolgd worden door Mossad’), schijnhuwelijk (ze heette Debby…), bendevorming, illegale betogingen georganiseerd met voor vele tienduizenden euro’s schade (de winkeliers van de Turnhoutse Baan werden nooit vergoed). Herinner u de straatscène waarin hij Luc Lamine blaffend met gebalde vuist bedreigde met een betoging van ‘10 000 man’, ‘dan zult ge pas lachen’. Herinner u dat hij mensen met een zwaar strafblad (voorwaardelijk vrij, met enkelband aan!) als ‘body-guard’ had. Dat zijn duistere club door buitenlanders gefinancierd werd. Dat hem de toegang tot het Verenigd Koninkrijk ontzegd werd (3 april 2009). Grappig, een journalist van DS die niet eens een andere Europese lidstaat binnen mag …. die na de aanslagen op onschuldige Amerikaanse staatsburgers zei dat hij ‘een licht gevoel van triomf voelde’. Leuk voor de nabestaanden van de slachtoffers.
Dat men bij De Standaard aan een zo onevenwichtig iemand een (betaalde) job aanbiedt, en de zovele  andere, talentrijke, intelligente allochtonen die nooit iemand lastig gevallen of bedreigd hebben, die op de meest constructieve manier willen meewerken aan een harmonieuze samenleving passeert is gewoonweg grof en zelfs irritant. Men beloont een zelfverklaard lid van de Hezbollah, en passeert de plaatselijke allochtoon. Vlak voor zijn vertrek uit zijn thuisland liet dit sujet zich nog fotograferen… met een Kalasjnikov in zijn knuistjes. Misschien kan hij in zijn eerste artikel eens uitleggen waarom hij dat gedaan heeft. En welk uniform hij aanhad op deze foto.Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel is hij inderdaad lid geweest van de Hezbollah, en dan neemt De Standaard een terrorist in dienst, ofwel was het maar om te lachen, en is hij nooit lid geweest van deze organisatie. En dan is hij een pathologische leugenaar.
Overigens, heeft iemand ooit de vacature bij De Standaard gezien waar men een mondige, schrijfvaardige allochtoon vroeg om als eerste niet-blanke het Arische journalistenleger van De Standaard te komen verrijken? Neen? Van Gelijke Kansen gesproken…Mogen we tot slot deze onbezonnen krant wijzen op de impact van Jahjah’s onbezonnen woorden: ‘Ik zal, anno 2014, in België doen wat ik in Libanon de voorbije zeven jaar deed, … zonder belang te hechten aan de gevolgen’ (DS 30 dec 2013).Als morgen onze samenleving weer een rottig conflict rijker is, vanwege het provoceren door deze nieuwe DS-journalist die geen belang hecht aan de gevolgen van zijn daden, dan zullen de slachtoffers er wel belang aan hechten.Misschien geraken de kritische geesten van De Standaard ooit aan het hoogste niveau van kritisch denken: zelfkritiek.De Standaard, Onverantwoord Irritant.Of korter: De Standaard, Onverantwoord.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *