ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1122 Act V – 't Scheldt

1122 Act V

Guy Peeters: ‘Smet zou beter onmiddellijk de regering verlaten’Guy Peeters is niet de eerste de beste: grote baas van de socialistische mutualiteiten. Dokter. Werd door de kliek Patrick Janssens in Antwerpen opzij geschoven. ‘Wij hebben niets meer te zeggen’, verklaarde Guy Peeters na de liquidatie.

Niets meer te zeggen? Wat hij zopas verklaarde over Pascal Smet is veelbetekenend. Smetje wordt overal uitgelachen: ‘Weer een jeannet die geen knip voor de neus waard is. Die het alleen maar ‘maakte’ omdat hij een homo is’, hoor je overal...Als de socialisten met zo’n figuur willen proberen stemmen te winnen, dan geloven ze niet alleen in Sinterklaas maar ook in wonderen.Gelukkig zijn er nog mensen als dokter Guy Peeters om te trachten de boel te redden.Adriaan van Gansen***APARTHEID OP ZIJN BEST…Blanke Afrikaanstalige inwoners van Zuid-Afrika zijn op grote schaal gediscrimineerd tijdens de herdenkingsplechtigheden voor de overleden Nelson Mandela. Dat heeft de voormalige aartsbisschop Tutu verklaard tegenover de BBC. ‘Mandela zou het buiten sluiten van Afrikaners verafschuwd hebben,‘ aldus de geestelijke.
Tutu
laakte in het bijzonder de afwezigheid van de Nederduits Gereformeerde Kerk en het uiterst beperkte gebruik van het Afrikaans tijdens de Mandela-herdenkingen. Het discrimineren van de blanke minderheid is opmerkelijk gelet op de geschiedenis van Zuid-Afrika.*… OF OP ZIJN SLECHTST‘Uw zin over Mandela doet de deur toe. In de hel rotten? De hel dat zijn de anderen. Ik heb de beste ervaringen met onze zwarte vrienden – ook vele talentrijke kunstenaars en auteurs – die ik in Zuid-Afrika heb leren kennen, waar ik sedert 1980 negen keer op bezoek was. Ik ken het verschil. In 1980 tijdens mijn eerste bezoek als journalist van Gazet van Antwerpen gruwde ik al van dat racisme, maar mochten we onze mening niet schrijven van die De Grelles, Somvilles, Impens, Huybrechtsen en Meertsen. Het wordt tijd dat je stopt’.Willem Persoon***

Als u iemand een jaarabonnement schenkt… Zal hij/zij bij elk nummer dankbaar aan u denken. Kijk op blz. 2 voor de voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *