ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1121 Act VI – 't Scheldt

1121 Act VI

BraboMeteen Weg

De alarmklok luidt over Radio 1! Volgens ‘peilingen’ werd de één-luisteraar al even zeldzaam als een zomerse meikever – of was het mestkever? – in de winter. En niemand weet waarom! Van weten en vooral van beter weten hebben ze bij Radio 1 nochtans hun core-business gemaakt. De waarheid werd er hermetisch opgeborgen in de donkerste archieven van de Reyerslaan om plaats te ruimen voor de tendentieuze betweterij van een stel pseudo-journalisten met een missie: de afbraak van het Vlaamse middenveld. Men zou zowaar nog heimwee krijgen naar de tijd van Annemie Peeters: vreselijke tante was dat, altijd in de weer om, bij wijze van conclusie, net dàt uit een gesprek te filteren wat net niet gezegd werd. Maar wat ze deed, deed ze met naturel. Dan is haar klunzige off-spring toch van een minder kaliber. Exponent van stunteligheid, Bart Schols, bracht het voor mekaar n.a.v. een bijdrage over de ‘advent’. Tuurlijk moest vooraf even gemeld worden dat hij niks met ‘geloof’ heeft. Wat was dat ook al weer, advent? Het woord werd gegeven aan een rist uitgezochte ‘kleine kindjes’ die natuurlijk van toeten noch blazen wisten.‘De jeugd is duidelijk ontkerstend’, was de boodschap van knullige Bart.Heel anders was de berichtgeving omtrent de jaarlijkse ‘moutonocide’, de gruwelijke thuisslachting van schapen. Schijnt een islamitisch feest te zijn. Gelijk toverde men een resem ongeletterde dwergen uit het Rif-gebergte uit de mouw die, vanwege op voorhand gedrild, wél wisten waarover het ging.Tja, wanneer nog enkel radio gemaakt wordt voor het beangstigend krimpend aantal houders van een sp.a-lidkaart, roept men uiteindelijk helemaal alleen ‘in de woestijn’.Het motto ‘Meteen mee!’ wordt  dan snel ‘Meteen weg!’.***Springbok Club Suid-Afrika : Mandela was an evil terrorist. May his soul rot in hell.

***
Geachte redactieServische en kroatische generaals die het heel wat minder bont gemaakt hebben worden voor oorlogsmisdaden vervolgd door het schertstribunaal van Den Haag. Mandela word heilig verklaard. Zoek het verschil. Misschien omdat Mandela een zwarte en een communist was, misschien omdat Mandela er mee voor gezorgd heeft dat de grote winsten uit de ontginning van de bodemrijkdommen niet meer naar de Zuid-Afrikanen maar wel naar de Britse multinationals gaan? De servische en kroatische generaals waren blanken , die hun eigen volk verdedigden, soms met de botte bijl weliswaar.
Ghislain Briers***Mijn Zuid-Afrikaans is niet zo goed, maar volgens een interview in Het Nieuwsblad met onze landgenote Hélène Passtoors was de aanslag met een bomauto in Pretoria haar werk. Madiba zat toen in den bak. Zonder gsm vermoed ik. Passtoors zegt nog spijt te hebben van de vele burgerslachtoffers. De bommen moesten een militair doelwit treffen, maar ontploften te vroeg. Volgens Passtoors, hé. Of ze moet liegen dat ze zwart ziet.
Corneel
.
*
Beste Mnr. Die Redakteur,
ek is van Pretoria in Suid-Afrika. Laat my asseblief toe om ietwat kommentaar te lewer op die toestand rondom Nelson Mandela. Toe Nelson Mandela gearresteer is by Rivonia in die Noorde van Johannesburg, het hy en sy trawante genoeg plofstof bymekaargebring om groot dele van Johannesburg die lug in te blaas.
Die ANC het reeds gedurende 1928 besoeke aan Moskou gebring om samewerking met die internasionale kommunisme uit te bou…
Amptelik het S-A iets soos 52 miljoen mense, maar die gevorderde satellietinligting wat deur die elektrisiteitsvoorsiener, die supermarkte, banke, telekommunikasiemaatskappye en ander sake-organisasies gebruik word, dui aan dat die bevolking reeds diep in die 70 miljoen is.
Bowendien het die sosialistiese regering die arbeidswette sodanig gemaak dat dit moeilik is om mense in diens te neem, omdat die slagspreuk is: ‘Ons wil poste hê, nie werk nie’
Nou sit Suid-Afrika in die volslae greep van ‘n kleptokrasie. Daar word bereken dat daar vanaf 1994 reeds sowat drie triljoen Rand (Driehonderd miljard Euro) uit die staatskoffers gesteel is…
Maar die moorde van Swart gematigdes wat nie die kommunisme gesteun het nie het deur die ANC het voortgeduur… Mandela het egter opdrag gegee dat nog 30 000 gematigde en pro-Christelike Swart leiers op die gruwelike halssnoermetode (brandstofgevulde motorbuiteband met ‘n draad om die nek vasgemaak) doodgemaak word. Intussen gaan die moorde daagliks in S-A aan.
Onlangse statistieke dui aan dat 58 mense per dag vermoor word. Daar word bereken dat die S-A-ekonomie nog net twee jaar oor het voor dit in duie begin stort. Vir ons as mense met ‘n Christelike en behoudende lewensbeskouing word dit daagliks donkerder in sonnige S-A. My raad aan u lesers is dat die fanfare oor Mandela met ‘n knippie sout geneem moet word. Ons is tog nie almal mislei deur die danse om die pappotte nie. Beste groete
Theunis Duvenhage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *