ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1119 Even – 't Scheldt

1119 Even

VOLKSWEERKUNDEDecemberregen is geen zegen.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Valt de kerstmaand in de drek, dan is er aan verkoudheid geen gebrek***MALTA     Als een ministeriële snavel zich roert, worden we meestal bedolven onder nutteloze cijferwatervallen. Ook in de Roma, waar Geert Bourgeois, op zondag 19 november z’n nood kwam klagen over het gebrek aan naoorlogs integratiebeleid. Droge kost! Alles behalve wervend, wél slaapverwekkend.
Tussen het ochtendlijke gegeeuw door sprak één cijfer toch tot de verbeelding: het aantal nieuwkomers per jaar loopt in Vlaanderen op tot veertigduizend
(40 000!). Dat is per jaar een ‘Turnhout’ erbij, exclusief nog de illegalen die poeslief werden gevraagd het grondgebied te verlaten maar blijvend onze straten en pleinen onveilig maken.Dan pakken de ‘Europese markgraafschappen’ het beduidend beter aan.
Kijk naar Malta dat z’n nationaliteit wil verkopen tegen 650 000 € per hoofd. Een beetje op zijn Cana-dees. Cyprus, Oostenrijk, Griekenland, Spanje en Portugal deden het al voor. Zo gaf Portugal op een jaar tijd 318 vergunningen uit met een ‘volg-investering’ van 200 miljoen euro (!), … terwijl Vlaanderen nog steeds en in totaliteit wellicht een veelvoud uitgeeft aan ‘volg-migratie’.Er zouden toch veel problemen opgelost kunnen worden als we – zoals in vroeger tijden – ons wat meer zouden bezighouden met vermogende exotische vruchten, dan met een residu aan uitheems puin!
Niet dan?Brabo***Die aan de weg timmert  heeft veel raadslieden***MUIZE(NISSEN…)
N-VA * Na de ‘Witte Muis’Johan van Overtveldt*Nu de ‘WIP-MUIS’ Annick de Ridder*N-VA SCHAFT EEN GROTE VUILNISBAK AAN
Natuurlijk heeft elke partij het recht, de plicht, de betrachting om te groeien. En vanzelfsprekend wenst zij goede kandidaten om haar gedachtengoed uit te dragen. Het is verwonderlijk hoeveel ‘politiekers’ van partij kunnen/willen veranderen.
Vooral als ze vaststellen dat ze in hun eigen partij niet meer ‘aan de bak’ komen. De leegloop bij VLD is opmerkelijk: Ludo van Campenhout, Marco Laenens, Luc Bungeneers... Wat er nu nog overblijft in wat ooit de liberale partij was: och arme. De top van N-VA heeft besloten een heel grote vuilnisbak aan te schaffen: daar kunnen dan de ‘overlopers’, de ‘verraders’, de ‘ontrouwen’, de ‘woordbrekers’ in gedumpt worden.
Gezien het er zo veel zijn wordt het zelfs dringen om een plaatske te hebben.Adriaan van Gansen ***Men moet zijn vinger verbrand hebben eer men een goed smid is***WIE WORDTKONING ONBENUL 2013?Stuur ons ([email protected]) de naam van de persoon (m/v) die volgens u de titel verdient
KONING ONBENUL 2013

Geachte,Op TV was weer eens een kluchtspeler te zien die het warm water i.v.m. drugs opnieuw meent uitgevonden te hebben. Daarom de vraag om hierna volgende te willen opnemen in ‘t Scheldt. MVG MarcHet aantal onbenullen dat dit apenland rijk is, slaat alle records. We weten dat er al aan heel wat politiekers iets hapert. Zo kennen we al ene Johan van mijn B….., Karel de Klucht, Maggie de Bok, Cracko’s en flippo’s…enz.Maar ook bij de categorie professors hebben we de vaste waarden die, nuttig voor de zaak van het ogenblik, in de vitrine worden gezet of zichzelf te kijk stellen. Ver van te beweren dat De Grauwe (Paul is zijn voornaam) een grijze muis is, komt ook hij af en toe, alleen of met enkele kompanen, met ideeën voor de dag waarvan een goeddenkend mens zich afvraagt, of hij bij het orakel van Delfi te rade is gegaan en welke kwalijke dampen hij er nu heeft ingeademd. Zijn ‘lumineus’ idee om druggebruik niet meer te bestraffen en in de plaats, de staat zelf drugs te laten produceren, of in elk geval licenties te verstrekken aan degenen die het gecontroleerd zouden produceren, zodat de kwaliteit in orde zou zijn, tart alle verbeelding. Drugs staat gelijk met ellende. Het moet, in zijn geval, wel leuk zijn om voor een rechter-gebruiker te staan wiens toga stijf staat van het druggebruik, of mee te rijden in een combi waar de agent-bestuurder zo stoned is als een otter en nog alcoholcontroles moet doen, of les te krijgen van een prof die om de zoveel tijd een jointje nodig heeft om zich staande te houden. Laat ouders eens spreken wiens kind gebruiker is. Er zijn er al meer die van een hoteldak gesprongen zijn omdat ze dachten dat ze konden vliegen. Dat hij achteraf zegt tegen drugs te zijn, is gewoon niet anders dan zijn handen in onschuld wassen en een dikke streep trekken onder het woord dat bij hem van toepassing is: huichelaar. Het is zelfs moedwil voorbij te gaan aan de duizenden doden die in Mexico jaarlijks vallen bij en door de drugkartels. Uiteraard zullen we dat volgens de Paul zo niet moeten zien en zal Mexico, volgens hem, iets heel anders zijn, en zal het niet te vergelijken zijn, en zal er daar weer iets anders spelen en patati, patata. Als het zo ver zou komen dat dit waanidee aanhang vindt en legio wordt, dan kunnen ze op de verpakking van iedere portie drugs best een doodshoofd en een kalachnikoff zetten.ML Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *