ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1117 Even – 't Scheldt

1117 Even

VOLKSWEERKUNDE     Met de decembermaand is het jaar weer uit. Gelukkig hij wiens balans goed sluit. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Die zijn huis wil verkopen schildert dikwijls de gevel***ANTWERPEN FOREVER?     Welk ‘lang’ leven is Antwerpen zelf nog beschoren? Niemand wou of durfde, reeds in de jaren ’70, te reageren tegen de inpalming en opkoop van ganse straten en wijken waar de verloedering al compleet was en naar ‘home-model’. De politie paste zich aan en tooide haar ontvangstruimte met, in schoonschrift, de meest gestelde vragen in een zevental talen, behalve het Vlaams.

Met de vinger werd dus de eerste conversatie op gang gezet. Wat niet beviel, werd niet verstaan. Simpel! Maar waarom er nog over zagen? Voor onze wereldvreemde halfronden zal het worst wezen en blijft het een ver van mijn bed show en voor het leidend Europees ET-achtig voorzitterspoppetje al helemaal.
Yentl***Eden van schippers en beloften van vrijers zijn maar wind als de nood over is***URBANUS     ‘Ik denk dat ik nog altijd een basislinkse ben. Want ik ben ar-tiest en ik schop tegen het esta-blishment. Vroeger was dat es-tablishment rechts en ik was links. Nu is het links dat de mensen oplicht en beliegt, en ik ben rechts. Draait het morgen weer om, dan veranderen de schenen weer waartegen ik schop. De overheid zou een fai-re scheidsrechter moeten zijn. Maar ze is een valsspelende rivaal’.
Uitspraken van Urbanus in De Standaard Weekblad.***Als de bruid is aan de man dan wil elk ervan***ENGELSE SATIRE     Sue Mills (50), de burgemeester van Torrington in het Engelse Devon, heeft voor heel wat ophef gezorgd. Ze had op het internet een mopje gepost over illegale immigranten, waarin ze hen vergeleek met sperma.
Haar mop ging als volgt: ‘Illegale immigranten zijn zoals sperma, miljoenen van hen dringen binnen, maar slechts één werkt’.***Nat hooi broeit licht***GAMMA KLUSPOEZEN     Giga-belangstelling en Mega-Vrouwtjes.
Gamma pakte, naar aanleiding van Mannendag, uit met een reclame-campagne waar elke marketeer van droomt: weinig werk (een paar schaars geklede ‘poesjes‘, druk in de weer met drilboor en slijpschijf, die het uitschreeuwen dat echte venten geen watjes zijn maar van aanpakken moeten weten en schoon gerief moeten weten te waarderen) en giga-belangstelling. De kranten stonden er vol van!
Vrouwen- en andere feministische organisaties vielen over mekaar heen om als eerste te komen zeggen hoe sexistisch het toch wel allemaal was. Dat was het natuurlijk ook! Maar who cares, zullen ze bij Gamma gedacht hebben, ‘als de poes de muizen maar vangt’.
Uiteindelijk werden de kluspoezen van het internet gehaald, zogezegd onder druk van de kritiek, maar in werkelijkheid omdat het doel van de reclame al lang bereikt was. De mannen, die ook maar één seconde hadden gedacht om even in gewillig vlees te kunnen boren en slijpen, zijn er dus aan voor de moeite.
Zijn mannen nog wel mannen? Vraag dat maar eens aan Jeroen Lievens, beleidsmedewerker bij Femma (eertijds K.A.V., maar de K begon wat zwaar te wegen, daarom werd het Femma, bijna een wasproduct, al had OMO niet gekund). Jeroen is een echt mega-vrouwtje, weliswaar met baard, maar die hebben ze bij Femma allemaal! Hij vindt het maar niks dat de echte man aanzien wordt als een geile bok. In zijn schoenen staande, is dat meer dan begrijpelijk.
Het mega-Femma-vrouwtje Jeroen wil af van het rolmodel. Althans, van het rolmodel dat het nog steeds perfect doet: of denkt Jeroentje echt nog dat de mannen naar het VTM-Journaal kijken voor de nieuwswaarde en niet voor Elke Pattyn of Birgit Van Mol?
Bovendien lijken me al die zure oprispingen een zeer vrouwonvriendelijk tintje te hebben: alsof vrouwen, van het Femma-soort, nooit zin in seks hebben. Zou kunnen natuurlijk, maar het blijft toch wat ongeloofwaardig.Mag dan toch gevreesd – en tegelijk gehoopt – worden dat Femma en frigide Jeroentje niet echt meer (heel) hun achterban vertegenwoordigen?Brabo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *