ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1117 Act I – 't Scheldt

1117 Act I

… is grappiger dan die van Philippe Geubels. Haar kledij doet de Belgische mode (made in Botswana ?) alle eer aan. Koningin Mathilde heeft haar Filip al geïrriteerd gevraagd waarom dat mens zich De Coninck noemt. Als een travaillistische Achiel Van Acker-erfgename en vers van ‘den akker’ waggelend, betaamt het inderdaad niet om de koningin in de schaduw te stellen met dergelijke blitse uitstraling.

Monica’s zoetgevooisd stemgeluid doet bij vele mannen de Viagra-voorraad spontaan naar het containerpark loodsen. ‘Iedereen aan het werk’ is het credo van deze voormalige voorzitter van het OCMW met de meeste leefloners (wier fascinerende Facebook-pagina’s door extra controlepersoneel hijgend worden opgevolgd). Goed dat ze in Antwerpen tijdig de ploeg van ‘de Patrick’ verliet om riant te gaan schuilen in de federale regering. Monica is ‘Eigen Kweek’ uit West-Vlaanderen met een fermette in het Antwerpse district Ekeren. Waar is de tijd van haar daar zelf bereide buffetten voor de rode rakkers die al Jong-socialist waren tijdens ‘de Grooten Oorlog’?
Alhoewel haar rijpe echtgenoot graag een sigaar opsteekt en zij Monica heet, houdt hier verder elke vergelijking met Bill Clinton en Monica Lewinsky op, zo valt te vrezen. Haar frêle woordvoerster Eva de Wolf werkt als een heuse wolvin voor dit Socialistische Serpent. Het meiske kwam dan ook van de Antwerpse rode stadszender ATV die nog steeds een navelstreng met de sp.a behoudt, ver voorbij de bevalling van een onvolgroeid verkiezingsresultaat. Monica’s obsessie met een Hollywood-uiterlijk is begonnen met de installatie van een luxe-douche luttele minuten na haar aanstelling als OCMW-voorzitter in 2001. Sindsdien is ze steeds breed heupwiegend het politieke pad opgeglibberd.
Stiekem droomt ze ervan de eerste vrouwelijke premier te worden van Rest-België, daarna Europees Commissaris voor Overbodige Zaken en uiteindelijk de eerste astronaute die een Nobelprijs voor Ruimtelijke Ordening wint. Is er geen stoppen aan deze Wondervrouw ? Blijft zij de goegemeente versteld doen staan met haar maatschappelijk relevante inzichten? Playboy Magazine is zelfs bereid bevonden om voor haar zestigste jubileumeditie Kate Moss te dumpen voor Monica in stringenter poses. Wie goed kijkt zal meteen inzien waar het Amazonewoud is gebleven. Hier kijkt de oud-lerares zedenleer bijzonder naar uit. Voorlopig maakt Monica met haar controles en haar uitspraken gretig een Hutsepot van een en ander in de Antwerpse haven. De waarheid heeft zo zijn rechten. De leugen heeft die niet eens nodig.Johan Steels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *