1116 Act III – 't Scheldt

1116 Act III

… De eerste reeks ging over de Syriëstrijder. Vraag was: wat maakt die kerels nu toch zo radicaal? Het antwoord konden we al raden: wij, de autochtonen, natuurlijk! De koppensnellers mochten hun verhaal even in de kring gooien, in de trant van: ‘ik was klusjesman in een katholieke (moest erbij) school en moest van mijn racistische directeur… klusjes doen, dus ben ik maar fundamentalist geworden’.

Eigenlijk had de man wel ‘directeur zonder diploma’ willen worden. Hoe dit zij? Zijn diploma had hij evident niet behaald door het racistisch schoolsysteem dat hem het ‘boterbriefje voor de arbeidsmarkt’ had geweigerd omdat hij in 6 secundair nog steeds mordicus beweerde dat 3 + 3 gelijk was aan 5, heilig islamitisch getal en pasmunt voor alle sommetjes. Tja, je zou van minder jihadist worden.De tweede reeks ging over ‘racisme in de samenleving’. Bloedstollende verhalen van een overgediplomeerd negerinnetje (jawel, ze hadden er ééntje gevonden!) die aan de balie van de VDAB te horen kreeg dat er momenteel geen poetsvrouwen gezocht wer-den. Ervaringen ook van leraars die, na jarenlang ‘veldwerk’, waarheidsgetrouw wezen op het volslagen gebrek aan schoolcultuur bij hun allochtoontjes. Allemaal racisme dus! Want de waarheid, we weten het langer, is nu eenmaal racistisch, zeker wanneer de term ‘racisme’ naar hartenlust kan ingevuld worden door het bruintje dat, vies van werk, in alle opdrachten een zweem van koloniaal paternalisme wil zien. Het begon erop te lijken dat in deze twee reeksen een systeem zat. Maar welk? Geen kat kon die verhalen toch au serieux nemen?Het systeem werd echter de afgelopen dagen duidelijk: eerst worden de geesten vakkundig gemasseerd met onzinnige verhalen over quasi onbestaand racisme. Maar dan volgt… de opiniebijdrage! Alle mogelijke systeem-allochtoontjes werden van stal gehaald. Ex-AEL man Diab Abou Jahjah nam het voortouw, excuustruus Naima Charkaoui van het minderhe-denforum volgde als de bliksem. De ‘Witte van het Centrum’ vond zelfs dat we ‘allochtoonmoe’ waren geworden (al moest ‘moe’ toch eerder als ‘beu’ klinken).
Er zullen er nog wel volgen. En allemaal hebben ze één eis: politiekers, doe iets! Quota werden geëist. Repressie werd het leitmotiv. Niet voor de bruine kruimeldief, maar voor de witte autochtoon die, bij het naderen van de dief, extra op z’n beurs let. Niet voor de allochtone ‘hangmatslaper’, maar voor de witte werkgever die hem uit z’n hangmat wil bevrijden.De politici deden wat ze moesten doen: zwijgen. Maar hoelang nog voor de crypto-communisten van Groen! en sp.a hierin electoraal gewin gaan zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *