ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1115 Even – 't Scheldt

1115 Even

VOLKSWEERKUNDE     Novembersneeuw dik of fijn doet het winterkoren geen pijn.

Bron: Het kalender weerspreukenboek. Uitg. Davidsfonds***Als de koe geen melk meer geeft dan raakt ze aan de slager***WIT EN ZWART     Aan de noodzakelijkheid van de VN kan niet meer getwijfeld worden. Niet omwille de strijd tegen oorlogen wereldwijd, maar omwille van de nieuwe veldslag tegen het Nederlands Sinterklaasfeest. In de schoot van de VN werd daarvoor een heuse commissie opgericht om te onderzoeken of Zwarte Piet al dan niet racistisch is. Je moet er wat voor overhebben om werelderfgoed te worden! Om alle partijdigheid te vermijden werd de Jamaicaanse ‘voodooVerene Shepherd benoemd tot voorzitster van die commissie. Deze priesteres, die zich ook wel eens professor noemt, vindt Pietermanknecht een terugkeer naar de slavernij’. Alstublieft!Dat bekrompen Vlaanderen, bij zoveel expertise, niet kon achterblijven, was een kwestie van tijd. Heilige ‘De Witte‘, van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) en zijn bruin knechtje Rachida Lamrabet, die af en toe bijklust als schrijfster van onleesbare boeken, vonden afschaffing misschien wel wat teveel van het goede, maar bijsturing moest kunnen.
Piet is té zwart! en schrobben helpt niet. Zelfs Bart Peeters wist al dat Piet blank is. Wie anders deelt er zoveel cadeaus uit? Zijn kleurtje heeft natuurlijk alles te maken met de noeste arbeid door de schoorstenen. Het wordt nog opletten geblazen: voor men het weet zijn de socialisten ermee weg! Sinds de sluiting van de steenkoolmijnen zijn ze immers paniekerig op zoek naar een nieuwe doelgroep om relevant te blijven. Of bij handhaving van het volksfeest VN-blauwhelmen zullen uitgestuurd worden, blijft vooralsnog de vraag. Wellicht zal eerst een VN-commissie zich moeten buigen over het beledigend karakter van de blauwhelmen voor de smurfen.
Bovenal blijft het gevaar bestaan dat zwarte medemensen zich op de arbeidsmarkt gediscrimineerd kunnen voelen door anti-racisten.Of vinden wereldverbeteraars dit detail pietluttig?Brabo***Wie bevreesd is voor de vonken kan geen hoefsmid worden***CLEM DE RIDDER     Clem de Ridder, oud-voorzitter van het Davidsfonds is op 93-jarige leeftijd overleden. De Ridder leidde twintig jaar het Davidsfonds. Hij was de oprichter van het OVV (Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen) en hij was de man van Leuven-Vlaams.Hij leidde met succes de strijd tegen het Egmontpact.Clem de Ridder schreef bindteksten voor het Vlaams Nationaal Zangfeest en de IJzerbedevaart.***Der timmerlieden kout is van timmerhout

hansha lekkage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *