ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1111 Even – 't Scheldt

1111 Even

VOLKSWEERKUNDE     Een mooie nazomer rond 15 oktober is een treeskeszomerke. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Men moet geen paaseieren op Goede Vrijdag eten***BOMPA-BOMA     Pascal Smet de verkeerde minister van Onderwijs, verklaart aan de redactie van Veto, het Leuvens studentenblad, dat hij geen Bompa wil zijn. Uiteraard niet. Hij is al Boma…***Zout en brood maakt de wangen rood***VNZ:100 000 LEDEN !     Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds deelt mee dat ze de magische kaap van 100 000 leden hebben overschreden. Ze rekenen op een ledentoename van 4 % dit jaar. Zij hebben o.a. meer dan 80 parlementsleden als lid, verdeeld over 5 politieke partijen: dat is een prestatie om U tegen te zeggen!Het overstappen van de ene ziekenkas naar een andere is niet zo eenvoudig omdat het lidmaatschap meestal een kwestie van familietraditie is.Adriaan van Gansen***Eigen bier smaakt het beste***ATV VOOR GEDROGEERDEN     Mie Branders is het barse boegbeeld voor de communistische PVDA in de Antwerpse gemeenteraad. Tijdens een debat over drugs op ATV bewees bonkige Mie als arts alles te weten over de verslaafde verschoppelingen die nu zo ongenadig worden opgejaagd door het ultrarechtse stadsbestuur van Bart de Wever. Maoïstische Mie trapte de ene na de andere open deur in. Vanuit de meerderheid had men André Gantman (N-VA) afgevaardigd. Zijn inleidend betoog was dermate slaapverwekkend dat de kijker naar een oppeppend middel ging snakken.

Presentatrice Bieke Ilegems, die momenteel bijklust voor VIJF met het sullige ‘Straffe Verhalen’, had alle tijd om er van onder te muizen zonder iets essentieels van Gantman te hebben gemist. Nu de War On Drugs wereldwijd als verloren wordt beschouwd, kwamen een ideologische fundi en een groot-handelaar in monologen een robbertje uitvechten waar niemand wat aan had. ‘Turn on, Tune in en Drop out’, zei drug-goeroe Timothy Leary in de zestiger jaren. Turn off en Tune out zulke floptelevisiePimpernel***Die de mond schept, schept ook het voedsel***EINDE VAN SUPERJEANNET     Het tijdperk van mijnheer (?) Krol, altijd goed afgeborsteld en vooral steeds hoge toon voerend, is ten einde. Hij is de oprichter van de failliet gegane Gaykrant. Ook mede-oprichter van de partij 50+. Deze partij staat hoog in de voorspellingen. Henk Krol is de ‘superjeannet’, hij is de man (?!) die altijd en overal vocht tegen echte of vermeende discriminatie.Hij liet zich vooral horen als het over de pensioenen ging. Bij elke verschijning op de beeldbuis hamerde hij erop los: hij trok de ‘pensioenkar’!
Het dagblad De Volkskrant onthulde op 4 oktober dat de superhomo als werkgever nooit (!) de verplichte bijdrage voor het pensioen van het personeel had afgedragen. De onthulling leidde – hoe kan het anders – tot zijn onmiddellijk vertrek uit de partij. Hij liet zich dezelfde dag kennen door alle schuld op een ‘bediende’ te steken. Zo bevestigde hij wat iedereen al lang wist, een onverantwoordelijke nietsnut. Een vent zonder kl… aan zijn lijf!Dat hij na meerdere faillissementen die hij in zijn commerciële carrière had ‘opgebouwd’ nog aanvaard werd bij de 50+ partij wekte overal verbazing. Salut en merci.Adriaan van Gansen

SPOTPRENT HANSHA

*

hansha deurwaarder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *