ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1111 Act 2 – 't Scheldt

1111 Act 2

 

marc somersIn het Lierse Hof van Aragon vierde het Felix Timmermans-genootschap op 28 september 2013 onder de begeesterende leiding van curator Marc Somers het verschijnen van het 40ste Felix Timmermans Jaarboek.
Dit Jaarboek is gewijd aan de briefwisseling tussen Ernest Claes en Felix Timmermans tot 1939. Volgend jaar, in het 41ste jaarboek, verschijnt de briefwisseling tussen beiden gedurende de oorlogs- en de repressiejaren.Niet minder dan 108 aanwezigen om te luisteren naar voordrachtkunstenaar Fons de Roeck en naar de feestrede van Jan van Hemelrijck, voorzitter van het Ernest Claes-genootschap. De oudste aanwezige, Anouschka (Anna van Rompaey-Béber) telt 101 jaar en kreeg verdiend een hartelijk applaus. gastonOok aanwezig was Gaston Durnez die een meesterwerk pleegde over Felix Timmermans.
In zijn inleiding vermeldde Marc Somers het tekort aan steun: toelagen die afgeschaft werden, o.a. van door de N-VA beheerde Provincieraad en idem dito van de door N-VA bestuurde stad Lier. Hij hoopt dat het werven van steunende/ereleden het nodige zaad in het FTG-bakje zal brengen.
Aanwezig was ook de voorzitter-afgevaardigde van het Duitse Felix Timmermans-genootschap.*** Eigen foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *