1106 Even – 't Scheldt

1106 Even

VOLKSWEERKUNDE     Als men in september veel noten mag klippelen (uit bomen kluppelen) dan zal men in de winter van kou staan trippelen.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Die de honig wil uithalen moet het steken der bijen verdragen***GEEN GERST ZAAIEN     Met Sint-Guido mag men geen gerst zaaien: vandaar de spreuk op 12 september.***De raven zullen u geen brood brengen***ONTHULLING     Dat is de titel die columnist Rob Hoogland van De Telegraaf boven zijn (steeds geestige) column plaatste.
Geniet: ‘Het zal wel een slechte eigen-schap zijn voor een stukkie-schrijver, maar sommige dingen wil ik gewoon niet weten. Voorbeeld: de onthulling van Paul de Leeuw dat hij vroeger wel eens voor sex heeft betaald. Waarom vertelde hij dat, tot in detail nota bene? Waarom moest ik dat per se weten?
Alles mislukt tegenwoordig bij die man. Zijn shows, zijn producties, alles. Nu weet hij zelfs niet meer wat hij voor zich moet houden…’***Een huis vol kinderen is een korf vol eieren***CIJFERFEEST     Wauw, oordeelde dorpskrant Gazet van Antwerpen over de 150 000 bezoekers van Het Bollekesfeest op de Grote Markt.En superknap, vond diezelf-de redactie van de 150 000 bezoekers op de Cultuurmarkt. Wordt er gejongleerd met cijfers dat het een lieve lust is? Of gaat het hier over een vaste ploeg feestbeesten die van evenement naar evenement zwalpen?In deze tijden van ‘festivalitis’ komen inderdaad meer verveelde thuisblijvers naar buiten. Toch pakken enkele media graag uit met getallen die moeten bewijzen hoe goed het allemaal gaat.Alweer een honderdjarige naar wiens toekomstplannen wordt gepeild. Dan weer een nieuwe Belg in onstuitbare vaart richting record-gezinsuitbreiding. Blinde betasters met de meeste bepotelden op het palmares.Of wie voert in Vlaanderen de lijst aan van hen die het minst hun ondergoed verschonen?Welke CEO (wa is ne Seeoo, fronst de volkse lezer/kijker) biedt het diepst omlaag ter behoud van de job?Gieren en brullen dus met al deze statistieken, metingen en peilingen. Om ter meest het minst zeggen is misschien ook een poging tot record.Wie ontcijfert waarom die media dat zo wauw blijven vinden ?Pimpernel***Die een hoofd van boter heeft moet bij geen oven komen***STOOMCURSUS MIDDEN-OOSTEN     Wie zijn de goeden en wie zijn de slechten in het woelige Midden-Oosten?
Of liever: wie zijn de slechten en wie de nóg slechteren? Kunt u er ook niet meer aan uit? In de Financial Times probeert K.N. Al-Sabah het aan ons verstand te brengen.‘Vooruit, ik leg het nog één keer uit… Iran steunt Assad. De Golfstaten zijn tegen Assad. Assad is tegen de Moslimbroederschap. De Moslimbroe-derschap en Obama zijn tegen de Egyptische generaal Sisi. Maar de Golfstaten zijn dan weer pro-Sisi. Wat inhoudt dat ze tegen de Moslimbroe-derschap zijn. Iran is pro-Hamas, maar Hamas steunt de Moslimbroeder-schap.
Obama staat dan weer achter de Moslimbroederschap en toch is Hamas tegen Obama. De Golfstaten zijn dan weer pro-Obama. Maar Turkije is samen met de Golfstaten tegen Assad. Toch is Turkije pro-Moslimbroe-derschap tegen generaal Sisi. En generaal Sisi wordt gesteund door de Golfstaten.
Zo, zijn er nog vragen?”Mocht u nu een aanval van acute schele koppijn hebben, onze welgemeende excuses! Neem ook een Dafalgan!Hautostop
***Als de muis zat is,  wordt het meel bitter***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *