1104 Hfd – 't Scheldt

1104 Hfd

Kersvers directeur Tom Meeuws is geen groentje, alhoewel hij ooit kabinetschef was van de overrijpe Groene Schepen Chantal Pauwels. Hij waagt zich in de strijd tegen de kinderwagens van kolderieke proporties die behulpzame reizigers met een hernia en onbehulpzame reizigers met geplette tenen opzadelen. Deze verraderlijke tsjeef van een ambtenaar verruilde zijn tofu-overtuiging voor dertig zilverlingen aan de zijde van de Rode Paus Patrick Janssens.Als Directeur Integrale Veiligheid ontpopte hij zich tot een magistrale machiavellist die de vermaledijde GAS-boetes (Gemeentelijk Admini-stratieve Sanctie) uitvond. ‘Ze vollen bak op de overvolle vehikels van De Lijn toepassen’, moet hij gedacht hebben toen hij zich ook eens een keer onder het gepeupel mengde. Nochtans had hij voordien op bijeenkomsten met verontruste senioren de ‘ouderwetse’ problemen weggehoond met het argument ‘dat ouderlingen toch niet eeuwig leven’.

Inderdaad, als de zeurende slachtoffers uitsterven, blijven de daders achter als onschuldige lammeren.Met de GAS-boetes op De Lijn heeft Tom-Tommeke nu denkelijk zijn hand overspeeld. De Joodse gemeenschap voelde zich meteen geviseerd. ‘Hamas, Hamas, alle joden aan het gas’, was ook alweer zo’n afgevoerde Antwerpse slogan van weleer. Dus, een uitzondering werd bedacht voor joden op de bus en tram om gewone reizigers onbeschroomd te blijven koeioneren met monstertruck-achtige ‘voiturrekes’ vol kinderen met explosief darmgas.
Elke minderheidsgroep met een meerderheidsstreven ontsnapt voortaan aan de GAS-boete. Maar hoe herken je een jood? Toch niet aan het grasperk op zijn hoofd? Dat kan iedereen met een bio-hunkering nadoen.
Het besneden karakter dan? Dan willen de Marokkanen er ook op. Op die tram of bus dus. Terwijl die toch niet tot een minderheid behoren, tenzij er subsidies in de lucht hangen natuurlijk. Vrouwelijke schepselen van het eerder negroïde type stellen er alvast prijs op dat hun stevige achterstevens niet worden verward  met een kinderwagen.
Schepen Claud Marinower (zeer Open VLD) heeft al beloofd zich met deze kwestie te bemoeien omdat hij het na een half jaar blauw-lauwe legislatuur heus wel tijd vond om zich eens met iets ernstigs bezig te houden. Aangezien blanken zich wel aan de voortplantingsquota houden, zullen zij de eersten zijn om te lijnen op hun gebruik van De Lijn.Er gebeurt dus wel degelijk iets in Antwerpen na de laatste verkiezingsuitslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *