ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1104 Even – 't Scheldt

1104 Even

RAOUL STUYCK: SIC TRANSIT GLORIA MUNDIDe man die zoveel met reclame en publiciteit te maken had werd zonder enige ruchtbaarheid gecremeerd. Geen enkele aankondiging verscheen in de kranten. Eenzaam. Zonder de gekende Stuyck-tamtam.

Sinjoor***Die eieren vergaren wil moet zich het kakelen der kippen getroosten***VLOTTHendrik Boonen, voorzitter van Vlott maakt bekend dat ‘jong of oud: en toch hetero en verdraagzaam’ en ‘Daar horen aparte spelen van hetero’s en holebis niet bij’.
Vlotjes gezegd…***Wilt gij brood hebben, leg u op de oven niet te slapen***Brief van Lukas Devos Dag Bert, ik neem niet graag en zeer zelden de verdediging op van GvA: maar er zijn wel degelijk drie stukken over Stuyck verschenen (begin vorige week, dag na zijn dood; en vandaag twee zelfs, over begrafenis en betekenis). Dat doet geen afbreuk aan je eigen twee stukken die de man in een wat juister perspektief plaatsten. Warme groet, LukasOpmerking van de redactieBeste Lukas, er was geen overlijdensbericht op de daarvoor bestemde bladzijde. Zie ook verder in dit nummer blz. 14.***Men moet de pap eten  zoals ze gekookt is***RUSTHUIS VOOR POLITICIWie denkt er al aan de oude dag van onze politici? Die mensen vergrijzen zo snel dat er op de oprit naar de home aan een rode loper mag worden gedacht. Stel je voor dat Herman De Croo ooit oud zal zijn en dat zoon Alexander het in de regering te druk heeft met nieuwe belastingen. Herman van Rompuy’s zoon Peter heeft zich alvast ingedekt met zijn voorstel om tot ons 70ste te werken. Jan Peumans verspreidt nu een nieuwsbrief vol foto’s die zijn potente fitheid moeten accentueren.
Willy Claes gaat met zijn kwartet de cruises van Nicole en Hugo (en diens snor) overnemen. Mieke Vogels is als de dood om door de eerste de beste oude bok als een groen blaadje te worden nagezeten. Gerolf Annemans heeft een 70-punten-programma uitgestippeld voor wat hij gaat doen wanneer hij voorzitter af is. Elio Di Rupo wordt lichtmatroos op het jacht van Albert en Paola en verheugt zich al op de te frequenteren havenbars. Joëlle Milquet zegt volmondig non tegen haar eigen oude dag.Pimpernel   ***Als men de kat op het spek bindt, wil zij niet eten***Gazet van Antwerpentoch voelt hij zich niet bedreigT’, aldus Gazet van Antwerpen, 9 augustus, pagina 17. Steeds verder zakt deze krant weg.
Louis Meerts
draait zich om in zijn graf.

PimpernelKoning FILIP DEN HOUTERIGE bekent kleurWe krijgen voortaan dus een gekleurde communicatie van de nieuwe vorst nu Rafike Yilmaz op zijn kabinet is benoemd tot adjunct-directeur Communicatie.
Deze Antwerpse socialiste verdiende als adviseur Sociale Zaken haar remsporen onder de ravissante Monica de Coninck. De ‘kom mij maar eens vertellen wat er allemaal in de samenleving gebeurt’-taak van de rood-bruine experte wordt nu omgebouwd tot een ‘ik zal jullie eens vertellen wat ik vind dat er allemaal gebeurt’-opdracht.Yilmaz, over wie vrijwel niets is geweten en daarom in haar nieuwe entourage perfect past, wist enkel te melden dat ze vroeger moeilijk een appartement kon vinden. Met al die racistische huisbazen wier huis als een kot werd achtergelaten door een sliert vorige exotische huurders en zo. Vreselijk toch voor Rafike als slachtoffer van de geschiedenis van haar eigen volk. Papa en mama kenden haar goede nieuws nog niet op het moment dat de geletterde lezer het al in zijn kwaliteitskranten aantrof.Rafike heeft toch nog een goede band met haar familie, valt te hopen. Ze is toch niet zo’n typisch 32-jarige hoogopgeleide die durft te drinken, haar hoofddoek en haar maagdelijkheid aan de kapstok heeft gehangen en daardoor minachting oogst bij de laagopgeleide mannetjesdieren?
Of zou ze stiekem een Sharia-Sister zijn die hysterie komt veroorzaken in het o zo stabiele gezin van de monarch?
Zou ze onder een grote hoed met Opus Dei-tante Fabi spelen om god in elke spleet binnen te smokkelen? Of is ze gewoon een normale jonge vrouw van vandaag die er ook niet om heeft gevraagd als knuffelmascotte te worden opgevoerd door een multiculturele maffia wier humanisme mét winstoogmerk al zo lang elke communicatie over diversiteit vertroebelt.Hoe dan ook heeft Rafike tijdens haar passage in de Antwerpse districtsraad als sp.a-er alvast de revolutie niet ontketend. Bovenal is ze een verfrissing na de vermolmde bleekscheten van de oude koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *