ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1102 Actueel 3 – 't Scheldt

1102 Actueel 3

Getuigenissen van peuters zijn niet echt te betrouwen, veel te gemakkelijk te sturen en te beïnvloeden’, aldus Yves Desmet in De Morgen, 22 juni, naar aanleiding van de ‘zedenzaak’ in De Blokkendoos.Medio jaren ’80 was Yves Desmet één van de heldhaftige journalisten (samen met confrater Guy Mortier van Humo) die een maandenlange hetze aanhielden tegen ‘notaris x’. U weet wel, de notaris die ervan beschuldigd werd zijn zonen seksueel misbruikt te hebben.

En die later 100 % onschuldig bleek.‘Bewijs’ in deze zaak waren toen volgens Yves Desmet de getuigenissen van ‘Wim en Jan’, zoals de ‘slachtoffers’ genoemd werden; respectievelijk drie en vijf jaar oud.‘Getuigenissen’ die eindeloos in ‘De Morgen’ geciteerd en uitgeplozen worden. En die inderdaad ingelepeld bleken door de moeder, zoals ieder objectief waarnemer durfde te vermoeden.
Heeft Yves dan toch iets bijgeleerd? Ontdekt dat je een peuter gemakkelijk kan manipuleren? Iets wijsmaken? Zeker als je ouder bent?Het blijft typerend voor deze ‘heer’ dat hij nooit zijn excuses aangeboden heeft aan de ‘slachtoffers’ van weleer.Blatt Lezer***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *